Benamiai Klaipėdoje užplūdo nakvynės namus | kl.lt

BENAMIAI KLAIPĖDOJE UŽPLŪDO NAKVYNĖS NAMUS

Speigas spaudžia, kaip seniai bebuvę. Benamiai ir nuo alkoholio jėgų netekę žmonės vis dažniau sulaukia aplinkinių gailesčio bei atjautos.

Aptardama savaitgalio darbus, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vadovo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė patikino, kad uostamiestyje mirtinai sušalusiųjų nebuvo.

Tiesa, žmonės kvietė medikus pagelbėti nuo šalčio drebantiems benamiams ir keliems padauginusiems alkoholio asmenims.

Šeštadienį ryte medikai buvo iškviesti prie vieno prekybos centro pietinėje miesto dalyje. Žmogus buvo sužvarbęs, bet smarkiau nuo šalčio dar nenukentėjęs.

Klaipėdiečiai nepranešė apie po balkonais guolį įsitaisiusius benamius, nors tokių mieste dar yra.

„Tai jų gyvenimo būdas, bet vis dėlto jie gali nukentėti. Bet kokiu atveju reikėtų sureaguoti ir iškviesti pagalbą. Mūsų darbuotojai veža tokius asmenis į ligoninės priėmimo skyrių, vėliau jie dažniausiai pervežami į nakvynės namus. Nors asocialūs žmonės žino, kur reikėtų eiti, bet jų kojytės sunkiai dėliojasi“, – pasakojo N.Dambrauskienė.

Ligoninėje specialistai apžiūri benamius, nustato, ar jiems reikia medikų pagalbos. Jeigu žmogus yra sveikas, kviečiami nakvynės namų darbuotojai, kurie nugabena nelaimėlius į šią įstaigą.

Nakvynės namų vadovė Alma Kontrimaitė prisiminė, kad praėjusios savaitės pabaigoje vienas vyras pats paskambino ir pasiprašė priimamas į laikinus namus. Sutartu laiku jis atvyko ir buvo apgyvendintas atskirame namelyje, kur turės karantinuotis.

Didžiausio antplūdžio nakvynės namai sulaukė pirmosiomis didesnio šalčio dienomis. Tada per vieną dieną į įstaigą atėjo bene aštuoni benamiai.

Dubysos gatvėje moduliniuose nameliuose vietų jau beveik nebėra, laisvos – tik kelios.

Šiuo metu čia gyvena 52 benamiai – 10 moterų ir 42 vyrai.

Sekmadienį ryte Švėkšnoje žmonės kieme rado negyvą 53 m. vyrą, o Šilutėje, šaltame mikroautobuse, miręs rastas 41 m. vyras. Kas tiksliai jiems nutiko, dar nežinoma, bet net jei jie sukniubo staiga sunegalavę, šaltis galėjo būti lemiamas mirties veiksnys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Teisingai kad užplūdo

Salta labai kur jiems detis

Ufo

Direktorė vėl nežino kad karantinuojasi benamiai viename namelyje po tris.

Šalčiai i pabaiga, o jie užplūdo. Moteru tai mažoka

.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS