Benamiui už šiukšlinimą – tik bauda | kl.lt

BENAMIUI UŽ ŠIUKŠLINIMĄ – TIK BAUDA

Benamiai – laisvi žmonės, eina, kur nori, miega, kada nori. Laisvoje šalyje tai nėra draudžiama. Neleistina tik šiukšlinti, nes teritorijos valymas – visų mūsų mokesčiais apmokamas darbas.

Šį pavasarį parkelyje tarp geležinkelio stoties ir pėsčiųjų tilto apsigyveno kažkoks vyras.

Naktį jis miega apsiklojęs ryškiai oranžiniu polietileno gabalu. Panašu, kad ir didžiąją dienos dalį šioje vietoje leidžia. Apie tai numanyti nesunku.

Šis vyras dažnai pastebimas prie artimiausios parduotuvės. Dažniausiai apsvaigęs.

Kasdien jo nakvynės vietoje daugėja pėdsakų, išduodančių šio žmogaus pomėgius ir gyvenimo būdą. Tušti žali plastiko buteliai nuo pigaus gėralo, kefyro pakuotės, popieriniai maišeliai nuo bandelių, tušti cigarečių pakeliai leidžia nuspėti, ką benamis veikia prieš užmigdamas.

Miesto viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Marius Poimanskis patikino apie šį benamį iki šiol nežinojęs, niekas nesiskundė, kad toks žmogus gyvena lauke ir šiukšlina aplinką.

Galima tik bausti administracine tvarka.

Paklaustas, ko ketinama imtis, kad ši miesto vieta būtų tvarkinga, M. Poimanskis patikino, kad specialistai apsilankys minimoje vietoje. Jeigu ras benamį, kur jį kasdien mato praeiviai, ir įsitikins, kad šis asmuo šiukšlina arba girtauja viešoje vietoje, valdininkai surašys administracinio nusižengimo protokolą. Be to, žinia apie namų neturintį asmenį bus perduota nakvynės namų darbuotojams.

Socialiniai darbuotojai paprastai pasikalba su benamiais, pasidomi, ar žmogus turi dokumentus, ir suteikia informaciją, kur jis gali gauti civilizuotą nakvynę.

Tačiau, jei benamis nenorės nakčiai pėdinti į nakvynės namus, valdžios atstovai negalės nieko padaryti.

„Esame laisva šalis. Negalima šio ar kurio kito žmogaus išvaryti ar išvežti kur už miesto. Galima tik bausti administracine tvarka. Tokios pat yra ir policijos galios“, – patikino M. Poimanskis, priminęs, kad ne ką daugiau pavyko padaryti neseniai atnaujintoje „Bilduko“ aikštėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Jelena

Vaidilos aikštėje vaizdas ziaurokas,jie ja privatizavo.pasidare lovas,stalus,daiktus savo atsinešė. Visi suoliukai apvemti....fuu net nesinori ten praeiti pro šalį ne tik ilsėtis ar žaisti su vaikais

llaabai

Rimtos problema??

Romas

Alhasas bomzas senai byby padejas didely didely ant tu istatymu pohiui jam ta tvarka tegu kiti tvarko jam tas protokolas sikna tures kuo nusivalyt dejoskersa isilga byby ant tu baudu ka is jo pajims vyno butely monikutes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS