Bendruomeninių organizacijų taryboje – konfliktas | kl.lt

BENDRUOMENINIŲ ORGANIZACIJŲ TARYBOJE – KONFLIKTAS

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius gavo raštą, kuriuo Bendruomeninių organizacijų tarybos narys Tomas Meškinis savo ir kitų analogiškų organizacijų vardu prašo anuliuoti Bendruomeninių organizacijų tarybos posėdžio sprendimus. Priešingu atveju jis pagrasino kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją bei teismą.

Konfliktas tarp gyventojų atstovų kilo, kai rugsėjo 3 d., susirinkę į posėdį, bendruomenių atstovai rinko Bendruomeninių organizacijų tarybos pirmininką ir jo pavaduotoją.

T.Meškinis paaiškino, kad tokia taryba, nagrinėdama aktualius bendruomenėms klausimus, neturi sprendimo galios, bet yra patariamojo pobūdžio.

Kaip neretai pasitaiko, konfliktas kilo dėl galimybės skirstyti pinigus.

Uostamiestyje veikia Klaipėdos bendruomenių asociacija (KBA), vienijanti šešias miesto bendruomenes. Visame mieste yra bene 16 visuomeninių organizacijų, buriančių miesto gyventojų bendruomenes.

Tarybos pirmininku ir jo pavaduotoju tapo vienos asociacijos nariai, o vienas jų yra ir miesto tarybos narys.

"Mano nuomone, sukurtas darinys imituoti, kad bendruomenės, o ne valdžia siūlo sprendimus, sudarant įvaizdį, kad bendruomenių žmonės nori siūlomų dalykų. Mano žiniomis, keliose KBA bendruomenėse nėra narių, išskyrus kelis jos steigėjus. Nepaisant to, tarybos pirmininku išrinko asmenį, kuris yra ir KBA, ir miesto tarybos narys. Taip nubalsavo KBA nariai, kurie vienas kitą protegavo, siūlė rinkti vieni kitus motyvuodami, kad kartu dirba ir vieni kitus pažįsta. Ne vienas jų dirba savivaldybėje. Mano galva, negerai, kai bendruomenių tarybai vadovaus ne bendruomenių narys, o savivaldos atstovas. Juk šis žmogus sprendimus jau priiminėja miesto taryboje. Man tai atrodo negera praktika. Savivaldybės darbuotojai tokioje situacijoje turėtų nusišalinti. Aš čia įžvelgiu interesų konfliktą", – aiškino T.Meškinis.

Bendruomeninių organizacijų taryba balsuodama galės pritarti arba prieštarauti tam tikriems projektams, kurie turėtų būti vykdomi tam tikrose miesto teritorijose ir gerintų jų žmonėms gyvenimą. Kalbama apie milijoninius projektus.

T.Meškinis baiminasi, kad, išsirinkę vadovus tik iš vienos asociacijos, Bendruomeninių organizacijų tarybos vadovai balsuos tik už tuos projektus, kurie bus naudingi tik toms šešioms KBA bendruomenėms. Manoma, kad, esant tokiai situacijai, kitos bendruomenės gali būti nuskriaustos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimo laukiama kuo skubiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Da na

KBA NVO KGB BBD visa p.i.z.d.a.b.o.l.u gvardija naker išvaikyti, kartu su visais konservatoriais centristais socialistsis pokuistais.

Oho

Šios organizacijos steigimą pasveikino susirinkime dalyvavusi Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų sąjungos vadovė Reda Kneizevičienė. Naujai įsteigta Klaipėdos bendruomenių asociacija tapo ir šios sąjungos nare. Vadinasi viskas iš anksto specialiai suplanuota buvo! Kas užsakovas, nesunku nuspėti!

Gerhard

Iverskite I paieska Vienijasi Klaipėdos bendruomenės ir pamatysite nuotrauka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS