Biblioteka ieško mokytojų ukrainiečiams | kl.lt

BIBLIOTEKA IEŠKO MOKYTOJŲ UKRAINIEČIAMS

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka ieško mokytojų, galinčių prisidėti savanoriškai mokant ukrainiečius lietuvių kalbos pradmenų. Šiuo metu mokymus veda tik dvi mokytojos savanorės, o norinčiųjų mokytis skaičius – per 50.

I.Kanto viešosios bibliotekos metodininkė rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Renata Rudienė teigė, kad poreikis mokytis išaugo, tad žūtbūt reikalinga pagalba.

"Turime dvi mokytojas, kurios dirbo ir anksčiau. Ieškome daugiau, nes poreikis yra didelis. Kasdien skambina po du tris ukrainiečius, teiraujasi, nori mokytis. Dar bent dviejų mokytojų tikrai reikėtų. Užsiregistravusių ukrainiečių – per 50. Daugiausia registruojasi moterys. Grupėse yra vienas kitas vyras, maždaug iki penkių vienoje grupėje. Šiuo metu mokosi dvi grupės, po 15 žmonių", – nurodė R.Rudienė.

Turime dvi mokytojas, kurios dirbo ir anksčiau. Ieškome daugiau, nes poreikis yra didelis.

Ji minėjo, kad ukrainiečiai ne tik nori, bet ir labai stengiasi išmokti lietuviškai. Tai, pasak jų, keistų ir pačių lietuvių požiūrį į ukrainiečius, būtų lengviau susikalbėti parduotuvėje ar ieškant darbo.

Mokymai organizuojami nuo balandžio, vyksta du kartus per savaitę, mokosi dvi grupės. Iš viso lietuvių kalbos pradmenys jau suteikti apie 70 ukrainiečių.

"Tikrai pramokę, kalba lietuviškai. Ypač vyresnės moterys taria lietuviškas frazes, mokosi apie pačią Lietuvą, klausinėja, atlieka namų darbus, su mokytojais susikalba", – kalbėjo R.Rudienė.

Paskaitos vyksta kontaktiniu būdu bibliotekoje, Turgaus g. 8.

Iš būsimų savanorių tikimasi, kad turės pedagogo kvalifikaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tegul mokosi lietuviškai

tegul mokosi Lietuvių kalbą

o jei nepatinka visa eurožopa prieš akis, ten ir algos trigubai didesnės ir perspektyvos platesnės

Dar ir pedagogo kvalifikaciją.

Mokytojos= savanorės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS