Biržos tiltas kelia rūpesčių | kl.lt

BIRŽOS TILTAS KELIA RŪPESČIŲ

Klaipėdos vadovai toliau ieško sprendimų dėl Biržos tilto, kurį nedelsiant reikia atnaujinti. Konkurse dalyvavusių rangovų pasiūlyta suma už tilto remonto darbus savivaldybės atstovams pasirodė pernelyg didelė ir buvo atmesta.

Remiantis viešojo pirkimo procedūrų ataskaita dėl Biržos tilto kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų, konkurse dalyvavusi Vilniaus bendrovė „Viadukas“ Biržos tilto remontą pasiūlė suremontuoti už daugiau nei 2 mln. eurų.

Tiekėjo pasiūlymą savivaldybė atmetė dėl nepriimtinos kainos.

„Padarytas Biržos tilto techninis projektas, vieną kartą skelbėme konkursą, nebuvo nė vieno dalyvio. Paskelbėme antrą konkursą, bet rangovas užsiprašė tikrai didelės kainos už darbus. Ieškosime priežasčių, kodėl taip yra. Esame išsikvietę projekto autorius, apžiūrėsime tiltą, norime sužinoti, iš kur susidaro tokia suma“, – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Rangovai turėtų suremontuoti tilto mechaninius mazgus, nuvalyti senus dažus nuo turėklų, juos naujai nudažyti, pakeisti tilto mechanizmo guolius.

„Reikia daug padaryti, kad tas tiltas dar tarnautų. Neatsisakome idėjos pastatyti Bastionų tiltą, tada Biržos tilto apkrova būtų gerokai sumažinta. O dabar rekomenduojama, kad du autobusai vienu metu per Biržos tiltą nevažiuotų. Taigi iškyla tam tikrų eismo valdymo klausimų. Jeigu tiltas nebus remontuojamas bent keletą metų, automobilių eismą juo gali tekti uždaryti. Pėstieji, manau, galės juo naudotis ir toliau. Tačiau nenorėtume sulaukti tokios situacijos, kai techninio įrenginio nebegalėsime visai eksploatuoti“, – teigė A. Kamarauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Purmaliai

Supraskit viena dalyka,Klaipėda yra miestas dešra,ten nieko nepakeisi,autobusai nori,nenori,visvien turi važiuoti per biržos tiltą,problema kita,per didžiausia upe pasaulyje yra reikalų !

J

Nu bet ir įžulumas pseudo patriotų, rusai matai tiltą blogai atstatė o kad patys jau 10 kartų jį remontuoja ir niekaip suremontuoti nesugeba tai niekai. O su istorijos žiniom jums visai prastai.

>j

Jau ne vokieciu. Sovietu buvo sunaikintas ir 1948 sovietiskai atstatytas. Jei butu vokiskas, tai iki dabar veiktu kaip priklauso be jokiu remontu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS