Brangius koncertus rengia sukčiai? | kl.lt

BRANGIUS KONCERTUS RENGIA SUKČIAI?

Jau daugiau nei pusmetį klaipėdietė Diana negali atgauti pinigų už hiphopo atlikėjo Nas koncertą, kuris turėjo vykti Vilniuje dar pernai liepą, tačiau buvo atšauktas. Pigiausias bilietas kainavo 143 litus. Surinkti pinigai prapuolė. Bilietų platintojai pirštu rodo į renginio organizatorius, o šie iš viso dingo.

Jau daugiau nei pusmetį klaipėdietė Diana negali atgauti pinigų už hiphopo atlikėjo Nas koncertą, kuris turėjo vykti Vilniuje dar pernai liepą, tačiau buvo atšauktas. Pigiausias bilietas kainavo 143 litus. Surinkti pinigai prapuolė. Bilietų platintojai pirštu rodo į renginio organizatorius, o šie iš viso dingo.

Garsenybės belaukiant

Pernai liepos 4 d. į Vilnių turėjo atvykti vienas garsiausių pasaulio hiphopo atlikėjų Nas. Visur plačiai skelbta, jog "amerikiečio pasirodymas taps pagrindiniu renginių organizatorių "Diskoholikai" grandiozinio gimtadienio vakaro akcentu."

Skelbta, jog Nas su gausia lydinčia komanda "išjudins betonines menų fabriko "Loftas" sienas".

Bilietus į "unikalią hiphopo fiestą su repo virtuozu Nas ir aukščiausio kalibro garso bei šviesos instaliacija" pardavinėjo bendrovė "Bilietų pasaulis".

Organizatoriai taikė patikrintą rinkodaros triuką įspėdami, kad parduodamų bilietų skaičius ribotas.

Tačiau visa ši entuziastinga pompastika baigėsi šnipštu, kai buvo paskelbta, kad reperis NAS į Lietuvą vis dėlto neatvyks.

JAV repo superžvaigždės pasirodymas Vilniuje atšauktas, nes esą "nepavyko suorganizuoti transporto, kuris jį iš Lietuvos galėtų nugabenti į sekančią dieną Lenkijoje vyksiantį festivalį" (citatų kalba netaisyta).

Beviltiškas susirašinėjimas

Taigi koncertas neįvyko, o buvo išpirkta šimtai bilietų.

Klaipėdietė Diana – viena iš daugybės muzikos gerbėjų, kuri už bilietą į šį koncertą iki šiol neatgavo pinigų.

Mergina bilietą įsigijo uostamiestyje bendrovės "Bilietų pasaulis" kasoje. Sužinojusi, jog renginys neįvyks, pradėjo ilgą susirašinėjimą su bilieto pardavėjais.

"Laba diena, esu jūsų klientė, norinti grąžinti bilietą už hip hopo atlikėjo NAS koncertą, kuris turėjo vykti 2013 07 04 Menų fabrike "Loftas" Vilniuje ir yra atšauktas. Šiandien nunešiau bilietą į "Bilietų pasaulis" kasą Klaipėdos pramogų ir prekybos centre ir man kasininkė pasakė, jog jie grąžinimų nevykdo ir pasiūlė parašyti šiuo adresu bei pasiteirauti dėl bilietų grąžinimo-pinigų atgavimo (iš viso 143 litai) galimybių. Bilietas buvo pirktas toje pačioje kasoje ir sumokėta grynaisiais."

Bilietų platintojai labai greitai atrašė ir informavo, kad negrąžinti NAS koncerto bilietai galios 2013 m. rugpjūčio 23–25 dienomis Trakuose vyksiančiame festivalyje "Jammin 2013".

"Su vienu įprastu (stovimu) NAS koncerto bilietu į festivalį "Jammin 2013" nemokamai galės patekti du asmenys. Su vienu VIP bilietu nemokamai pateks trys asmenys. Bilietai galios visas tris festivalio dienas. Vietos kempinge jums bus suteiktos nemokamai. (...) Jeigu pageidaujate grąžinti bilietą ir atgauti sumokėtus pinigus, prašome užpildyti pinigų grąžinimo paraišką iki š.m. liepos 15 d. Bankiniai pavedimai už grąžinamus bilietus bus atliekami šių metų liepos mėnesį."

Galiausiai bilietų prekeiviai visais klausimais dėl pinigų grąžinimo pasiūlė kreiptis tiesiogiai į NAS koncerto organizatorių bendrovę "Lasteka".

Tarpininkai kaltės išsižada

Vis dėlto "Bilietų pasaulio" tinklalapyje nurodoma, kad neįvykus koncertui, būtent platintojai turi grąžinti pinigus už bilietus.

"Bilietus grąžinti galima tik tuo atveju, jeigu renginys buvo atšauktas ar pasikeitė jo data. Bilietai grąžinami užpildžius už įsigytus bilietus pinigų grąžinimo prašymą. Gavus prašymą, pinigai bus pervesti į nurodytą sąskaitą", – rašoma "Bilietų pasaulio" tinklalapyje.

Tačiau dėl neįvykusio Nas koncerto "Bilietų pasaulis" darbuotojas į kalbas su dienraščio žurnalistais nesileido, o bendrovės direktorė esą atostogauja ir niekas plačiau komentuoti situacijos nesiryžo, tik tvirtino, kad visus reikalus sutvarkys Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Koncerto organizatorių bendrovės "Lasteka" telefonai išjungti, tad, kur dingo surinkti pinigai už neįvykusi renginį, niekas paaiškinti negalėjo.

Šimtai apgautųjų

Paaiškėjus, kad pinigų už neįvykusį koncertą niekas neketina grąžinti, internete pasipylė dešimtys pasipiktinimo žinučių.

Daiva rašė: "Esu labai nusivylusi organizatorių pažadais. Buvo pažadėta grąžinti pinigus už neįvykusį NAS koncertą iki liepos pabaigos. Esu labai supykusi, jei pinigai nebus pervesti, kaip žadėta, būsiu priversta kreiptis į skolų išieškojimo įmonę. Man gėda, kad iš viso tokia organizacija egzistuoja, bet, manau, nebeilgai".

"Nieko mes negausime. Adresu, kuriuo registruota "Lasteka", yra užregistruota dešimtys įmonių. Įsigyti tokią bendrovę kainuoja 1 tūkst. litų. Darykite išvadas."

"Esu kantrus žmogus ir kantriai laukiau iki visų žadėtų datų, kai turėjo būti grąžinami pinigai už tuos pačius NAS koncerto bilietus, ir sutikau net į festivalį važiuoti, bet ir jį atšaukia. Iki praeitos savaitės "administratorė" atrašinėjo laiškus mandagiai bet vis dar tempė laiką. Paskutiniame laiške buvo tokia frazė: "Per artimiausias dienas buhalterė turės konkretesnius duomenis ir aiškesnius skaičius, tuomet matysis grąžinimo vizija ir terminai". Dabar laiškai liovėsi. Karas bus", – rašė Kamilė.

"Totalūs sukčiai, neįvykę du renginiai, pinigai laikomi jau nuo balandžio. Kiek galima?" – piktinosi pinigų už bilietus neatgavę klientai.

Aferą narplios teismas

Daugiau nei pusė šimto apgautų žmonių kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Jie nurodė, kad renginio organizatorius bendrovė "Lasteka" pinigų, sumokėtų už bilietus į neįvykusį koncertą, negrąžino.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba informavo, kad nepavykus su paslaugų teikėju ginčo išspręsti taikiai, bus kreipiamasi į teismą.

Tarnyba pernai lapkričio 14 d. išplatino pranešimą spaudoje, siūlydama bendrovei "Lasteka" per 14 dienų nutraukti vartotojų viešojo intereso pažeidimą ir grąžinti vartotojams už bilietus sumokėtus pinigus.

Pranešime nurodyta, kad jeigu "Lasteka" nenutrauks viešojo intereso pažeidimo, tarnyba kreipsis į teismą su ieškiniu viešajam interesui ginti.

"Nei nagrinėjant vartotojų prašymus, nei pasiūlius per 14 dienų nutraukti vartotojų viešojo intereso pažeidimą "Lasteka" atsakymo nepateikė, ir šiuo metu Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba rengia ieškinį teismui dėl vartotojų viešojo intereso gynimo", – patvirtino Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vyriausiasis specialistas Vitas Jonas Ūsas.

Nesėkmė Žvejų rūmuose

Analogiška istorija pernai gegužę nutiko ir Klaipėdoje, kai Žvejų rūmuose turėjo koncertuoti atlikėja Vera Brežneva.

Viešnia vėlavo, koncertas neįvyko, žiūrovai, už bilietus sumokėję beveik po pusantro šimto litų, buvo pasipiktinę ir pinigus iš koncerto organizatorių išsireikalavo tik maždaug po pusės metų.

"V.Brežnevos koncertas Žvejų rūmuose baigėsi tuo, kad visiems grąžino pinigus už bilietus. Vėliau koncertą perkėlė į spalio mėnesį. Bet tada atlikėja susirgo ir apie tai, kad koncertas vėl neįvyks, buvo pranešta iš anksto, pinigai klientams sugrąžinti", – pasakojo Žvejų rūmų administratorė Kristina Jakštė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Neda

Auksiniai renginiai- sukčiai! Negrąžina pinigų, neatsako telefonu, neatrašo el.paštu. Galiausiai neliko nei vieno darbuotojo... Pasisavino krūvą pinigų. Dabar nelinksmos dienos aferistų laukia!

taip taip

mes buvome ysigije bilietus ,,tiketoje,,,, tas koncertas neyvyko.... pinigu negrazino.....taciau surenge kita koncerta po metu y kury reikejo vaziuoti y Vilniu,,,nors renginys turejo buti kaune cia su sitais bilietu pardavimais yra netvarka,teisybes niekur nerasi.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS