Bus ir karščio, ir lietaus, ir vėsos | kl.lt

BUS IR KARŠČIO, IR LIETAUS, IR VĖSOS

Artimiausiomis dienomis pajūryje sinoptikai žada visko: porą dienų karščio, vėliau – liūties, vėjo gūsių, dalį savaitės – vėsaus oro ir lietaus. Kaip rengtis Jūros šventės dienomis, dar nežinia, orų prognozuotojai baiminasi suklysti pranešdami apie tai, ko sulauksime kitą savaitgalį.

Savaitgalis prie jūros bus karštas. Šiandien termometrų stulpelis gali kilti iki 25–27 laipsnių padalos, bus giedra.

Sekmadienio naktis bus rami ir šilta – 17–19 laipsnių šilumos, pusę dienos taip pat galėsime mėgautis saule ir šiluma, oras gali įkaisti ir iki 30 laipsnių.

Antroje dienos pusėje vėjas gali staiga sustiprėti ir pasisukti iš pietvakarių, tikėtina, kad ūmai prapliups lietus. Tačiau pajūrio orai tokie nenuspėjami, kad sinoptikai nesiryžta kategoriškai teigti, kad viskas bus būtent taip.

Pirmadienis numatomas šiltas ir malonus – silpnas vėjelis nevargins, naktį galimas trumpalaikis lietus, dieną kritulių nenumatoma. Naktis dar bus šilta – 16–18 laipsnių, dieną šils iki 23–25 laipsnių.

Nuo antradienio pajūryje numatomi orų pokyčiai, prasidės trumpi lietūs, vėjas stiprės iki 15–17 m/s. Liepos 18-osios naktis dar nebus vėsi, dieną, tikėtina, laikysis 19–21 laipsnių šiluma.

Trečiadienį taip pat gali trumpai, bet gausiai palyti, oras vės, naktį numatoma 15–17, dieną – tik apie 17–19 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį galbūt nelis, vakarų vėjas nebus labai piktas, naktį laikysis 14–16, dieną 17–19 laipsnių šilumos.

Penktadienis turėtų būti ramus, naktį nelis, dieną tikėtinas nedidelis lietus, karščių neprognozuojama, oro temperatūra nesieks 20 laipsnių.

Galima viltis, kad kitą savaitgalį kiek atšils, bet kol kas tai – tik spėjimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS