Buvęs stadionas uostamiestyje virs pieva | kl.lt

BUVĘS STADIONAS UOSTAMIESTYJE VIRS PIEVA

Buvęs stadionas netoli Bijūnų, Rūtų, ir Birutės gatvių pamažu virsta neprižiūrima dykra ir aplinkui gyvenantiems klaipėdiečiams kelia vis daugiau klausimų.

Pradėjo ardyti, bet nebaigė

Šis žaliasis plotas seniau buvo politechnikumo stadionas.

Dabar mokymo įstaiga vadinasi kitaip – Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultetas. Gražiai suremontuotas pastatas puošia visą kvartalą. To nepasakytume apie stadioną už šio fakulteto.

Netoliese gyvenantis klaipėdietis kasdien mato buvusį stadioną ir stebisi įvykiais jame.

Vyras pasakojo, stebėjęs, kaip pavasarį mokymo įstaigai priklausiusiame stadione prasidėjo tvarkybos darbai.

„Nuo bėgimo takelių pradėti ardyti borteliai, juos suvertė į žolynus. Išardė tik gal trečdalį. Viskas sustojo. Ištrauktos bortelių liekanos guli žolėje ir jau baigia apželti. Panašiai buvo ir tada, kai nupjovė medį. Pusę supjaustytų kamieno dalių ir šakų išvežė, kitą dalį – tik po mėnesio. Rudenį surinko šakas ir lapus į maišus, tai visa gulėjo iki pavasario. Tada paukščiai sukapojo maišus, ir plotas vėl buvo užterštas“, – dalijosi pastebėjimais klaipėdietis.

Suarė bėgimo takus?

Vyras minėjo, kad stadiono pakraštyje ilgą laiką buvo atviri kanalizacijos šuliniai.

Jis pasakojo ne kartą sutikęs šiame stadione sportuojančius žmones ir drauge su jais svarstė, kodėl taip atsainiai prižiūrimas šis plotas.

Bėgimo takai vieną dieną buvo suarti, todėl jais bėgioti jau neįmanoma. Šioje miesto vietoje nėra daug erdvių leisti laisvalaikį lauke, o juo labiau – sportuoti, todėl čia aplinkinių namų gyventojai mielai ateina pavaikštinėti bei pasimankštinti.

Buvęs stadionas vis dažniau traukia girtuoklius. Įkalčius – tuščius butelius – jie palieka ten pat. Iš butelių kiekio galima spręsti, kad ši vieta – patogi dažnoms išgertuvėms.

„Kartą sutikau apgirtusį kitatautį. Jis man žinovo tonu paaiškino, kad stadionas jau parduotas ir čia bus regbio aikštynas. Nežinau, ar juo tikėti, bet faktas, kad ir tokiam žmogystai, kuris ryte jau neblaivus, rūpi stadiono likimas“, – svarstė netoliese gyvenantis vyras.

Tai yra mūsų teritorija.

Darbuotojai atostogauja

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Nerijus Piaulokas paaiškino, kad stadiono bėgimo takelių borteliai buvo pavojingi, todėl nuspręsta takus sulyginti, o bortelius demontuoti.

Pasak N. Piauloko, į šį stadioną kartais pasimankštinti ateina ir Tarptautinės Ukrainos mokyklos mokiniai.

„Vasarą galbūt mažiau priežiūros, nes kai kurie darbuotojai atostogauja. Jau kitą savaitę jie grįš į darbą, bus ruošiamasi Rugsėjo 1-ajai. Spręsime, kas toliau bus. Buvo sutarta su vienais asmenimis, jog išrinks, sutvarkys, palygins visą stadioną, kad būtų pieva. Tie patys žmonės skersai stadiono vaikšto, nepaisydami „Stop“ juostų. Norėta sutvarkyti, kad nebūtų žmonių ištryptų takų, kad žmonės ten nevedžiotų šunų ir tai nebūtų keturkojų tualetas. Tai yra mūsų teritorija. Tie patys žmonės, kurie skundžiasi, negerbia kitų darbo, veiklos ir teritorijos“, – paaiškino kolegijos direktoriaus pavaduotojas.

Tai nebėra stadionas

„Norime sutvarkyti, deriname visus klausimus. Tai nėra stadionas, Registrų centre jis nėra registruotas, tai – tik žemės sklypas, kuris kažkada buvo stadionas, bet dabar jis nėra registruotas, kaip inžinerinis įrenginys. Ten bus tiesiog pieva, kurią šienausime turima technika“, – teigė N. Piaulokas.

Paklaustas apie svarstymus, kad šiame stadione atsiras regbio sporto aikštynas, kolegijos vadovo pavaduotojas paaiškino, jog žemės sklypais valstybinė institucija naudojasi panaudos teise, todėl apie buvusio stadiono pardavimą negali būti nė kalbos.

Kalbėdamas apie nesutvarkytą aplinką N. Piaulokas patikino, kad po atostogų darbuotojai sutvarkys ir paliktus išardytus bortelius.

Aplūžę šaligatvio borteliai ir buvę kanalizacijos šuliniai laužo žoliapjoves ir kitą priežiūros techniką.

Šiame plote Klaipėdos valstybinės kolegijos studentai atlieka praktiką, vykdo geodezinius matavimus, mokosi naudotis dronais.

GALERIJA

  • Buvęs stadionas uostamiestyje virs pieva
  • Buvęs stadionas uostamiestyje virs pieva
  • Buvęs stadionas uostamiestyje virs pieva
Dienraščio „Klaipėda“ skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pofik

Gyventojai ir stadionas. Naujai valdžiai pinigai taip pat reikalingi…

Karmaza

Laikykit ausis įtempę- sklypas ruošiamas pardavimui(info 100%)- ar kas patikės kažkokio "nuopezos"pavaduotojo pezalais-"lyginsime pievą","bus pasivaikščiojimo aikštelė"- NU KAS PATIKĖS!? Sklypas "afigenoj"vietoj- tai kad ruoškitės- BUS DAUGIABUTIS (100%)!!!

Sportui

Gyventojams taip pat reikia šio stadiono! Vienintėlė teritorijoje vieta, kurioje galima sportuoti. Reikia atkurti kas buvo iki šiol. Dabar ten katastrofiška..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS