Buvusį kino teatrą „Baltija“ tebegaubia nežinia | kl.lt

BUVUSĮ KINO TEATRĄ „BALTIJA“ TEBEGAUBIA NEŽINIA

Senamiesčio piktžaizde vadinamą buvusį "Baltijos" kino teatrą ir vėl planuojama rekonstruoti. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dalyvavo diskusijoje su miesto savivaldybės administracija dėl pastato rekonstravimo. Po dviejų savaičių pokalbis vyks ir su kino teatro savininkais.

Vakar buvo bandoma įvertinti bendrąją situaciją, kaip teisiškai būtų galima pagreitinti pastato restauravimo darbus.

"Buvo parengiamasis susitikimas su administracija, įvertinant situaciją, pasikeitusius teisės aktus, kiek tai suteikia naujų galimybių ir kaip jomis naudotis. Pasikeitusi teisinė bazė ir reglamentavimas sukuria naujas, gerokai lankstesnes ir efektyvesnes sąlygas kontroliuoti to projekto įgyvendinimą ir reikalauti to iš savininkų", – teigė V.Grubliauskas.

Tas žaidimas turi būti baigtas.

Tikimasi, kad darbai pagaliau bus pradėti, kadangi buvusio kino teatro savininkai leidimą statybai jau turi, todėl jokių kliūčių darbams nėra.

"Tai yra labai svarbi žinia ir aiškus ženklas, kad tikrai galima pradėti vykdyti projekto įgyvendinimo darbus", – sakė meras.

Jau pateiktos ekspertizės išvados dėl abejotinos sienos, besiglaudžiančios su Kurpių g. 11 namu, būklės.

Meras nerimauja, ar toji siena nekels grėsmės namo gyventojams. Tačiau ekspertizės išvados rodo, kad taip būti neturėtų.

Vytautas Grubliauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Teks susitikti ir su Kurpių g. 11 gyventojais, kurie nori būti užtikrinti ir saugūs, kad vykstantys darbai nepakenks jų būsto kokybei", – tikino V.Grubliauskas.

Tačiau, ar darbai apskritai bus pradėti, priklausys tik nuo savininkų.

"Iš savininkų girdėsime argumentus, kas vyksta arba kas nevyksta, ir kodėl. Kalbėti nebereikia, laikas pradėti dirbti. Tiek metų buvo galima mokėti mokesčius ir nieko nedaryti. Dabar jie turi statybos leidimą, kurį privalu įgyvendinti. Jeigu negali įgyvendinti, turi svarstyti kitus variantus – parduoti kitam turto vystytojui ar priimti kitus sprendimus, bet nespręsti nieko negalima. Tas žaidimas turi būti baigtas", – pareiškė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kiek žinau kap tas būna

tai sujudimas dėl šito sudegusio pastato turėtu greit išsikvėpt eilini kartą pardavus vaiduokli kokiam kitam savininkui. Niekas neskelbia kad senamiesčio problematiškos vietos/neremontuojami paveldui priklausantys namai / beveik kiekvienas yra pakeitęs po keletą savininku. Laba patogu tep keičiant šeimininkus laukt kol tas paveldas sugrius ir bus galima ten pastatyt koki stiklaini:D:D

Klpd.

Didžiausias pūlinys bjaurojantis mūsų gražiosios, senosios Klaipėdos centrą

Skaitytoja

Ir dabar niekas nebus daroma, jei tiek metų stovėjo, prie tos pačios valdžios- irgi...Kažkam tai naudinga, o žmonių interesai nustumti į šoną! Tik pas mus taip būna, miesto centre matyt piktžaizdę eilę metų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS