Buvusį Klaipėdos universiteto pastatą tebeniokoja paaugliai | kl.lt

BUVUSĮ KLAIPĖDOS UNIVERSITETO PASTATĄ TEBENIOKOJA PAAUGLIAI

Buvusį Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto pastatą tebeniokoja čia įjunkę slampinėti paaugliai. Nors pirmo aukšto langai jau užmūryti, durys – tik užkaltos faneros plokštėmis, kurios jau ne kartą buvo nuplėštos.

Dar rugsėjo pabaigoje Klaipėdos tarybos narys Saulius Liekis pasakojo, kad pareigūnai apie situaciją žino ir kartais pro pastatą pravažiuoja.

Be to, yra vaizdo įrašų, kuriuose aiškiai matyti, kad po pastatą vaikšto jaunuoliai ir paišo sienas grafičiais.

Buvo svarstoma, ar pastato savininkai planuoja pastatą įveiklinti. Kadangi jame jau ilgą laiką niekas nevyksta, jaunuoliai ypač pamėgo šią vietą.

„Mačiau pati: kriauklės, kėdės, stalai, viskas sulaužyta, sienos viduje visos nurašinėtos. To ten ir eina – vandalizmu užsiiminėti. Pati mačiau – prieš porą dienų dvi panelės iš ten išėjo, viena net šaliką pametė, kabėjo ant šakos. Nesuprantu, kas ten taip traukia tą jaunimėlį, nebent parūkyti, pagerti“, – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Žvejybos uosto rajonas“ svarstė viena klaipėdietė.

Gyventojai baiminosi, kad, nieko nedarant, buvęs Socialinių mokslų fakultetas netaptų narkomanų ar satanistų irštva, kadangi pareigūnai esą iki šiol nesiima veiksmų galimoms nelaimėms užkardyti.

To ten ir eina – vandalizmu užsiiminėti. Prieš porą dienų dvi panelės iš ten išėjo, viena net šaliką pametė, kabėjo ant šakos.

„Šiaip dažnai vedžioju ten šunį. Dažniausiai sutinku vaikus, jiems tai atrakcija, kuri gali tragiškai baigtis“, – pasakojo kita moteris ir pridūrė, kad vaikai gali laisvai užlipti ant stogo, o tai ypač pavojinga dabar, atvėsus orams ir susidarius ledui.

Pasak klaipėdiečių, po pastatą slampinėjančių paauglių amžius esą iki 13-os metų.

Buvęs Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetas priklauso bendrovei „Maksilika“. Jos atstovas informavo, kad šiuo metu vyksta derybos dėl pastato įveiklinimo.

„Dabar situacija tokia – jau užmūrijome langus, kad vaikai ten nelįstų, bet negalime jų gaudyti. Mes nuolat reaguojame. Vieną, antrą kartą pagavome vaikus. Bet ką daryti? Policiją kviesti, vaikus bausti? Dėl pastato turime rūpesčių ir problemų“, – sakė „Maksilikos“ atstovas.

Pasak jo, jau buvo kreiptasi ir į policiją, tačiau po to vis tiek niekas nepasikeitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Daliai

nenoriu jūsų vadint kvaile, bet..PASTATAS PASTATYTAS TARYBINIU LAIKOTARPIU. Galėjot bent straipsnį atidžiau paskaityt..

Rimas

Socialinių mokslų fakultete - " liberali jaunimo socializacija "

Valio

Nepriklausomybes ir laisves naujai užgimusiam Ata 30-mečio jubilejaus paminklui! IKI revoliucijos buvo prekybos laivyno jūrininkus mokykla su direktoriumi ir zampolitu,kuris buvo vardu berods Benas.Normalus vyras ir vadovas,gera buvo mokykla-grazi ir šilta... .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS