Čempionui L. Kanciui – Klaipėdos mero sveikinimai | kl.lt

ČEMPIONUI L. KANCIUI – KLAIPĖDOS MERO SVEIKINIMAI

Penktadienio rytą uostamiesčio savivaldybėje lankėsi ypatingas svečias – klaipėdietis Laisvydas Kancius, tapęs pirmuoju Lietuvos istorijoje čempionu, iškovojusiu pasaulio ralio reidų nugalėtojo titulą.

Apsikeitė dovanomis

Paryčiais lėktuvu nusileidęs Vilniuje, L. Kancius išskubėjo į gimtąją Klaipėdą, kur pasidalijo įspūdžiais iš pergale pasibaigusių Dakaro ralio varžybų Maroke.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus paspaudė rankas nugalėtojui, jį pasveikino ir padėkojo už Lietuvos bei Klaipėdos vardo garsinimą visame pasaulyje.

„Labai džiaugiuosi, kad jums pavyko. Tie, kurie stengiasi, visada pasiekia“, – tikino meras ir įteikė nugalėtojui dovaną – Klaipėdos sujungimo su Lietuva šimtmečio suvenyrą.

L. Kancius taip pat neatvyko tuščiomis – padovanojo merui Dakaro ralio marškinėlius, kad stebint kitas varžybas palaikytų klaipėdietį juos vilkėdamas.

„Aš jau šiandien juos užvilksiu, kad šeima matytų“, – juokavo meras.

Tie, kurie stengiasi, visada pasiekia.

Sunku ir psichologiškai

L. Kancius pasakojo, kad šiemet vyko penki varžybų etapai – Dakaro ralyje Saudo Arabijoje, Abu Dabyje, Meksikoje, Argentinoje ir Maroke.

„Paskutinės varžybos buvo ganėtinai sudėtingos, bet džiaugiuosi, kad viskas pavyko“, – neslėpė čempionas ir pridūrė, kad „svarbu fizinis ir psichologinis pasirengimas. Turbūt reikia ir tam tikrų savybių – užsispyrimo, kad nepasiduotum. Lenktyniauji apie 200 km, o po to prasideda psichologinė kova – viską mesi, spausi pagalbos mygtuką ar bandysi lipti per save ir važiuosi toliau“, – iššūkiais pasidalijo L. Kancius.

Anot jo, varžybų dalyviai, nors ir kovoja dėl pirmosios vietos, stengiasi padėti vieni kitiems, tad patekus į nelaimę nepravažiuoja pro šalį.

Kitos varžybos – Dakaro ralis – vyks 2024 m. sausio pradžioje. L. Kancius užsiminė, kad šiuo metu čekai jam gamina naują keturratį.

„Pasaulyje nėra daug įmonių, kas tą darytų. Turbūt lapkričio pabaigoje turėsime jį vežti į Prancūziją ir išsiųsti į Saudo Arabiją. Tiek to laiko ir beturime“, – sakė klaipėdietis.

Arvydas Vaitkus ir Laisvydas Kancius. I. Kiseliovaitės nuotr.

Motyvavo Lietuvos trispalvė

Tad šiuo metu L. Kancius stengiasi trumpam pailsėti nuo įtempto pasiruošimo varžyboms ir užsiimti kita veikla.

Siekiant padėkoti L. Kanciui, Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje ir Šiauliuose matyti jį palaikantys užrašai. Pavyzdžiui, Klaipėdoje, švieslentėse, kurios yra prie autobusų stotelių, yra užrašas – „dėkojame Laisvydui Kanciui – pasaulio ir Klaipėdos miesto čempionui tariame ačiū“.

L. Kancius padėkojo už palaikymą ir pasidalijo, kad jį jautė ir lenktyniaudamas Dakaro ralio varžybose.

„Važiuoji dykumoje, 10 km į priekį matai didžiules kopas, o jose – milžiniška Lietuvos trispalvė. Tai motyvavo 100 procentų“, – neslėpė klaipėdietis.

Meras tikino apsvarstysiąs rasti būdų ir lėšomis prisidėti prie tokių sportininkų rėmimo.

„Grįšime prie šio pokalbio pačiu artimiausiu metu, nes planuojame formuoti biudžetą ir truputį keičiame patį požiūrį į biudžeto formavimą“, – tvirtino A. Vaitkus.

GALERIJA

  • Čempionui L. Kanciui – Klaipėdos mero sveikinimai
  • Čempionui L. Kanciui – Klaipėdos mero sveikinimai
  • Čempionui L. Kanciui – Klaipėdos mero sveikinimai
I. Kiseliovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Susitaikykit, liberalai

LIberalai niekaip nenurimsta. Ko jūs tyėljote, kai " rembo"- Grubliauskas vadovavao miestu?. Visus dvylika metų klestėjo sportas, kultūra, miestas buvo zenite? Girtavot per šeimyninius džiazus, ir viskas buvo gerai? O dabar vis šnypščiat iš pakampių. Pagarba ir čempionui, ir merui, tikimės, permanų daugės.

trintukas

populistas puikuojasi su čempionu.O kur buvo meras kai Kancius rengėsi varžybom,kai jam reikėjo ir finasinės pagalbos?O dabar jis maudosi svetimos šlovės bangose,kaip ir miesto reikaluose-jis sutvarkė skulptūrų parką,dangės krantinę,pastatė mokyklą,sutvarkė Taikos ir Rumpiškės g. kiemus ir t.t

SUSIJUSIOS NAUJIENOS