COVID-19 padariniai: bliūkšta ir šis kruizų sezonas | kl.lt

COVID-19 PADARINIAI: BLIŪKŠTA IR ŠIS KRUIZŲ SEZONAS

Iš suplanuotų pusšimčio vizitų į Klaipėdą savo ketinimų atsisakė jau 29 keleiviniai laineriai. Pagal naujausią grafiką, pirmas kruizinis laivas į uostamiestį turėtų atplaukti liepos pradžioje. Tačiau, panašu, ir jis gali atšaukti savo planus.

Po pernykščio turistinio sezono, kai į Klaipėdą dėl pasaulinės pandemijos neatplaukė nė vienas keleivinis laivas, daug vilčių dėta į šiuos metus.

Der metų pradžioje į Klaipėdą buvo užsiregistravę atvykti 50 kruizinių lainerių.

Pirmasis su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojantis laivas uostamiestyje žadėjo švartuotis gegužės 9 d.

Tačiau jis savo planus pakeitė dar balandį. Paskui tikėta, kad pirmasis laivas apsilankys birželio 12-ąją, tačiau ir šio lainerio vizitas buvo atšauktas.

Iš viso iki šios dienos savo kelionių į Klaipėdą atsisakė 29 laivai.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė teigė, jei šiemet ir sulauksime lainerių, geriausiu atveju tik rugpjūtį ar rugsėjį. Ir tai tik kokių 5–6 laivų.

Nors gyventojų vakcinacija įsibėgėja, tai lyg ir leistų žmonėms keliauti, bet pas mus dar nėra atviros visos sienos.

Pavyzdžiui, jei dabar žmogus atvyktų neskiepytas, jam turėtų būti taikoma 10 dienų izoliacija.

Jis negalėtų išlipti iš laivo, tokios sąlygos kruizinėms kompanijoms netinka, todėl jos tokius uostus aplenkia.

„Kruizinės kompanijos norėjo, kad Baltijos šalys sudarytų vadinamąjį kelionių burbulą, tarkime, kartą patikrinto žmogaus kituose uostuose jau nebetirtų, tačiau, akivaizdu, tai neįmanoma. Klaipėdos jūrų uosto direkcija ir miesto vadovai kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad atšauktų 10 dienų privalomą izoliaciją kruiziniams turistams, tačiau išskirtinių sąlygų mums niekas nepažadėjo. Taigi, kol situacija nesistabilizuos, niekas ir nepajudės“, – mano R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vytautas

o savickiene,atrodo,del to nesukudo

klaipedos zuvedra

menkas praradimas .. svarbiausiai bus tall ships races burlaviai ir karo laivai.. tokiose laivuose covydai ir juros lyga nebaisus ir islaidauti vyrai megsta mieste..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS