Danės gatvėje planuoja vienpusį eismą? | kl.lt

DANĖS GATVĖJE PLANUOJA VIENPUSĮ EISMĄ?

Svarstoma galimybė Danės gatvėje, iki sankryžos su J. Karoso gatve, įrengti vienpusį eismą.

Tai, kad pokyčių šioje gatvėje vis tiek teks imtis, byloja pasikartojantys potvyniai.

Dėl pakilusio Baltijos jūros vandens lygio per dideles liūtis vanduo nenuteka lietaus nuotekų sistemomis, kaip derėtų.

„Tai betarpiškai siejasi su mintimi dėl Danės gatvės rekonstravimo. Su įmone „Klaipėdos vanduo“ planuojame statyti specialius siurblius, su atbuliniais vožtuvais lietaus nuotekoms“, – aiškino uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

Danės ir Liepų gatvėje yra tokių gyvenamųjų namų, kuriuose yra apsemiamų rūsių.

„Tai nėra paprastas gatvės pertvarkymas. Reikės galutinai apsispręsti dėl projekto, kurį mes turime. Projekte numatyta, kad Danės gatvėje atsirastų automobilių stovėjimo vietos. Aš matyčiau prasmę įrengiant vienpusį eismą Danės gatvėje“, – patikino meras.

Taip atsirastų galimybė projektuoti 116 automobilių stovėjimo vietų. Toks ruožas atsirastų iki pat buvusio „Telekomo“ pastato.

„Būtų išsispręstas ne tik mašinų stovėjimo klausimas, bet ir lietaus nuotekų problema“, – paaiškino A. Vaitkus.

Svarstymai apie papildomas vietas automobilių stovėjimui prasidėjo po to, kai ėmė aiškėti, kad požeminės aikštelės Atgimimo aikštelėje miestas visdar nesulauks.

„O Muzikinį teatrą juk reikės pridavinėti. Kils klausimas dėl automobilių stovėjimo. Taigi atsirastų kompensacinės vietos automobiliams“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

To tiltas

Ar tikrai uždarius Tiltų gatvę reiktų platinti Danės gatvę? Juk Tiltų gatvė irgi tik dviejų juostų ir autobusai ten puikiai sutelpa. Kodėl autobusai nesutilptu ir Danės gatvėje. Beje dalį Tiltų gatvės autobusų reikėtų nukreipti į Pilies gatvę. Privažiavimo autobusais prie memelio miesto, perkėlos ir tikėkimės prie buvusio policijos pastato irgi reikia. Sutinku, kad reikia tramvajaus, bet jis galėtu tyliai važinėti ir Tiltų gatve.

Dange

Kokia dar dane, gal svede?

Raginu

Daiktus vadinti tikraisiais vardais - Dangės gatvė, Dangės upė ir pan. ( o ne Danė Palana, Plunė; čia pagal siūlomą iškraipymą skambėtų Palanga, Plungė).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS