Danės skvere – savanorių sutikimas | kl.lt

DANĖS SKVERE – SAVANORIŲ SUTIKIMAS

Gegužės 13-ąją, šeštadienį, Danės skvere klaipėdiečiai pasitiks Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) savanorius, kurie, minėdami tarptautinę savo dieną, jau leidosi į kelionę po Lietuvą norėdami aplankyti visas 60 šalies savivaldybių.

Susitikimo vieta planuojama Danės skvere, Danės g. 27, netoli čia esančios kavinės „Ateik ateik“. Renginys prasidės 16.50 val. ir truks apie pusvalandį.

LRK savanoriai pristatys savo veiklas, pakvies savanorystei ir primins, kaip svarbu padėti kiekvienam į nelaimę patekusiam žmogui.

Anot LRK Klaipėdos skyriaus vadovės Jolantos Jonikienės, savanorių pasitikimo renginys uostamiestyje planuojamas paprastas, bet jaukus ir įsimintinas.

„Savanoriai apsuks visą ratą aplink Lietuvą, lankysis 60 savivaldybių. Kiekvienoje jų sustos pasisveikinti. Kažkas iš savivaldybės atstovų pasitiks ir bus perduodama žinia, kad LRK yra pasiruošęs padėti žmonėms ir valstybei, ištikus ekstremaliai situacijai“, – pažymėjo pašnekovė.

Vienos savivaldybės LRK savanorius pasitinka šokiais, kitos – dainomis. Klaipėdiečiai veikiausiai pasitiks LRK vėliava ir skaniais užkandžiais.

„Organizuosime labai paprastą renginuką. Kviečiame bendruomenes, jeigu įdomu, kad ateitų pabūti, paklausinėtų apie savanorystę. Nurodytu laiku būsime prie kavinukės. Tikimės, kad žmonės ateis. Norisi paprastumo ir nuoširdumo, be pompastikos, tiesiog buvimo kartu“, – sakė J. Jonikienė.

Tarptautinė LRK diena švenčiama gegužės 8-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedos zurnaliugos kam rasote ? skurdziai jus nelaimingi

KAM rasote staripsni jeigu patys nebuvote ? Geda Jums ,latrai ,nesugebejote skirti demesio zmonems kurie sitek darbu daro ,aukojasi be atlygio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS