Danės skvero fontanas sezono taip ir nepabaigė: ekspertai ieškos kaltųjų | kl.lt

DANĖS SKVERO FONTANAS SEZONO TAIP IR NEPABAIGĖ: EKSPERTAI IEŠKOS KALTŲJŲ

Brangiai kainavęs Danės skvero fontanas sezono taip ir nepabaigė ir dar nežinia, kada jis bus sutaisytas, nes dabar savivaldybės atstovai mėgina išsiaiškinti, kas kaltas, kad per vasaros liūtį nepataisomai nukentėjo po grindiniu esanti techninė fontano įranga.

Po rekonstrukcijos Danės skvere buvo įrengtas šiuolaikiškas fontanas su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis.

Šią vasarą per liūtį Danės skvero fontano įrangą gausiai užliejo vanduo, tad klaipėdiečių ir svečių pamėgtas fontanas rugpjūtį jau neveikė.

Techninė patalpa, kurioje yra visa programinė fontano įranga, buvo visiškai apsemta vandeniu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino, kad atliktas viešasis pirkimas techninei ekspertizei, kad būtų išsiaiškinta, dėl kieno kaltės buvo užlieta programinė fontano įranga.

„Ekspertai turi atsakyti, ar tai yra projektuotojų, ar rangovų kaltė, kurie vykdė darbus. Kitaip tariant, reikia išsiaiškinti, kas kaltas, kam būtų galima pateikti ieškinį. Kol nebus atlikta ekspertizė, dėl ko buvo užlieta ta patalpa, negalime atsakyti į tuos klausimus ir kiek kainuos fontano sutvarkymas“, – teigė A. Žukas.

Iškart po renovacijos Danės skveras buvo pradėtas niokoti.

Ne kartą buvo suskaldyti apšvietimo kubai, išplėštas fontano projektoriaus laidas, riedutininkų aikštelėje sulaužytos plytos, jau nekalbant apie terliones.

Vien šių metų rugpjūtį stiklo apšvietimo kubus Danės skvere Miesto tvarkymo skyrius keitė net tris kartus.

Vienas šviestuvas kainavo 286,6 euro, tad padaryta žala siekė beveik 900 eurų.

Jau antrą savaitę nutrūkusi krantinėje guli apsauginė virvė, kuri veikiausiai nupuvo, o gal buvo nuplėšta piktavalių.

Per visą tą laiką skverą niokojančių vandalų nustatyti nepadėjo net vaizdo stebėjimo kameros, o gyvai apsaugai anos kadencijos taryba nepritarė.

Danės skvero rekonstrukcija buvo vienas didesnių ir svarbesnių pastarųjų metų Klaipėdoje įgyvendinamų projektų.

Tam buvo skirta beveik 11 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Ramui

Pritariu :) Manau todėl , kad neišsikalinėtų , reikia ekspertų išvadų , kad galėtų " pamojuoti po nosimi " , o jei reikia ir teisme pasinaudoti :)

Ramass>Ramui

Kaip tai nevyksta? Yra garantija , yra garantija paslėptiems darbams . Ekspertizės daromos tik tada , kai neina susitarti. Bėda ta , kad ir būdamas neteisus rangovas tik po teismų maratono ištaisys problemmas . Bet jei įstatymai būtų suformuluoti taip , kad rangovas kurio darbams samdoma ekspertų komanda ir nustačius jo atsakomybę negali dalyvauti viešuosiuose konkursuose 5 metus , tada tie išsikalinėjimai baigtūsi greitai. Šiuo metu visi įstatymai sudaryti brokdariams ginti, tai ir išsikalinėja kas netingi.

Blinda

Kada kaltieji mokes is savo kisenes?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS