Dar vieni bendruomenės namai miestui nereikalingi? | kl.lt

DAR VIENI BENDRUOMENĖS NAMAI MIESTUI NEREIKALINGI?

Įkurti naujus bendruomenės namus vadinamajame Žvejybos uoste užsibrėžusiai klaipėdietei – miesto valdžios antausis. Vienišiems pietinės Klaipėdos gyventojams pasiūlytos patalpos miesto centre.

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje turėjo būti svarstomas Žvejybos uosto bendruomenės pirmininkės, Strėvos g. seniūnaitės Rasos Senkienės prašymas.

Moteris dar birželio pradžioje komiteto pirmininkui Kaziui Bagdonui pateikė siūlymą šalia vaikų globos namų "Rytas" esančiame apleistame pastate įkurti bendruomenės namus.

Anot R.Senkienės, stebint šio rajono gyvenimą ir bendraujant su gyventojais, kilo poreikis įsteigti tokius bendruomenės namus, kuriuose galėtų lankytis vieniši vyresnio amžiaus žmonės, neįgalieji, jame laiką leistų ne tik Žvejybos uosto rajono, bet visos pietinės dalies gyventojai.

Tai galėtų būti ne tik senjorų, bet ir jaunimo užimtumo centras, kuriame vyktų įvairūs užsiėmimai: nuo kompiuterinio raštingumo pamokų iki sporto ir kultūrinių veiklų.

Be to, apleisto pastato priekyje yra didžiulė žalios vejos erdvė su "pavargusiu" futbolo aikštynu, vaikų žaidimo aikštelėmis, treniruoklių įrenginiais. Čia galėtų vykti lauko užsiėmimai.

Panašu, kad tokiems planams išsipildyti nelemta.

Atėjus laikui Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams svarstyti klausimą, R.Senkienė paprašė išbraukti jį iš darbotvarkės.

Atėjus laikui Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams svarstyti klausimą, R.Senkienė paprašė išbraukti jį iš darbotvarkės.

Kaip pati sakė, rankos nusviro gavus Klaipėdos savivaldybės administracijos atsakymą.

Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio pasirašytame rašte teigiama, kad "pagal Tvarkos aprašo 11 punktą savivaldybės turtas negali būti perduotas valdyti pagal panaudos sutartis, jeigu asociacija veikia trumpiau nei dvejus metus iki prašymo suteikti patalpas".

Žvejybos uosto rajono asociacija įsteigta praėjusių metų liepą ir veikia trumpiau nei dvejus metus, todėl klausimas dėl patalpų suteikimo panaudos pagrindais nebus svarstomas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmininkei pasiūlyta dalyvauti viešame nuomos konkurse dėl 23 kv. m ploto patalpų miesto centre, netoli Lietuvininkų aikštės (Vilties g. 6).

Žvejybos uosto bendruomenės pirmininkei toks valdininkų siūlymas atrodo nesuprantamas.

"Kai gavau tokį atsakymą, nebenorėjau nieko. Ką Žvejybos uostas darys Vilties gatvėje?" – stebėjosi R.Senkienė.

Esą tiek savivaldybės atstovai, tiek politikai tarsi pripažįsta būtinybę kurti tokio pobūdžio namus, tačiau, be pasvarstymų apie patalpų išlaikymą, nieko nedaro.

Vienus Bendruomenės namus Debreceno gatvėje Klaipėda jau turi, juose senjorai užsiima menine veikla.

Žvejybos uosto rajono asociacija vienija apie 5 tūkst. gyventojų.

Pasak R.Senkienės, rajono žmonėms trūksta bendruomeninių renginių ir vietos, kur jie galėtų vykti.

Tačiau prie Lietuvininkų aikštės esančios patalpos ar tiksliau vienas kambarys tam tikrai nėra tinkamas.

GALERIJA

  • Dar vieni bendruomenės namai miestui nereikalingi?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Siūlėme

Nugriauti visą muzikinį ir statyti bendruomenių namus. O dabar lipdo prie to griuvenos dėžę, plius įpareigojimas parkingą Atgimimo aikštėje iškertant visus medžius požeminiai garažai Muzikiniui įrengiami bus, bei Danės gatvėje iškertant visus medžius taip pat parkingas muzikiniui bus... Muzikinis į Laivitę kaip ir buvo suplanuota. O centre bendruomenių namai, bet valdžia bijo, pradės veikti visuomenė tada kaip priklauso, bus kontrolė iš apačios.

Neduoda patalpų?

Ir gasdina kad patiems reikės už jas mokėti? Tai kas dabar už jas moka kai stovi tuščios ir nenaudojamos? Teisybė ta, kad liberalpalaikiams ir konservuotiems kremlinams visai nereikalinga kad gyventojai sueitų į vieną vietą pabendrauti.Tada ramybės nelauk..Dar sugalvos kartu ką nors..Pvz. paskaičiuoti kaip ,,vaikšto"savivaldybėje pinigai, kur dingsta parkomatų milijonai ar kodėl verslui ar kokim rotariam, ansyzieciam ir t.t. mieste yra tiesiog rojaus sąlygos o va vietinė bendruomenė ne tik negauna svarbios, jos teritoriją liečiančios info, bet net vietos bendriems susirinkimams ar šventėms..

Reikia rimtai

imti miesto valdžią už šiknos - užsienyje visi nuosavi ir nenuosavi pastatai, reklamų statymas ir iš jų gaunami pinigai, infrasturuktūros pokyčiai ir toje teritorijoje veikiančių įmonių mokami miestui mokesčiai bei veiklos leidimai PRIKLAUSO RAJONE GYVENANČIAI BENDRUOMENEI. Savivaldybė privalo tik gražiai paklausti ko nori žmonės ir suderinti su jais sprendimus.O mūsų miesto valdžios gyviai ne tik blogai valdo Klaipėdą, bet ir akiplėšiškai elgiasi su gyventojais.Ką rodo ir šis atvejis aprašytas straipsnyje. Tiesiog pasityčiojimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS