Darbai Vingio pasaže – iki rugsėjo | kl.lt

DARBAI VINGIO PASAŽE – IKI RUGSĖJO

Vingio pasaže vis nesibaigia tvarkymo darbai. Gyventojai jau ėmė kalbėti, kad neva dirbama per lėtai, rezultatų beveik nematyti. Tačiau Klaipėdos savivaldybės atstovai tikino, kad darbai tikrai vyksta, visus juos tikimasi užbaigti iki vasaros pradžios, vėliausiai – iki rugsėjo pabaigos.

Buvo techninė pertrauka

Žurnalistams nuvykus į pasažą, buvo matyti judanti technika, darbuotojai tvarkė netoli pasažo esantį skverelį. Tačiau žmonės mano, kad darbai čia turėjo baigtis dar pernai.

„Mes, gyventojai, esame labai pasipiktinę. Vingio pasaže darbai turėjo baigtis jau seniai, gal 2022 m. gruodį. Aišku, kada nors ten bus gražu. Tačiau dabar, nors technika vis važinėja, rezultato nėra, viskas lyg stovi vietoje. Apskritai šis pasažas yra lyg Dievo užmirštas. Mūsų nuomone, reikėtų didesnės kontrolės su ten dirbančia įmone, nes kitaip niekada darbų nepabaigs“, – tikino klaipėdietis.

Nuo gruodžio 15 d. iki kovo 15 d. daugelis darbų buvo sustabdyti dėl žiemiškų orų, vyko techninė pertrauka.

Sutartis – trejiems metams

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, su rangovu sudarytas žodinis susitarimas darbus pabaigti iki šių metų birželio 1 d., tačiau neatmetama ir tikimybė, kad visi darbai baigsis iki sutarties galiojimo termino – 2023 m. rugsėjo 30 d.

Planas – pabaigti darbus iki birželio 1 d.

Sutartis pasirašyta 2020 m. lapkričio 27 d., nustatytas statybų laikas – 27 mėnesiai.

„Po Vingio aikšte yra pakloti inžineriniai tinklai, taip pat sudėtos trinkelės, padaryta stoginės konstrukcija. Kadangi buvo žiema, buvo pertrauka. Dar liko ant tos stoginės konstrukcijos uždėti stiklą, kad stoginė būtų visiškai suformuota. Netoliese skvero, išeinant iš Vingio pasažo, kur yra pėsčiųjų takai, ten, mačiau, irgi darbuojasi. Yra veja, daromi pėsčiųjų takai. Taip pat yra formuojama nedidelė vaikų žaidimų aikštelė, o nuo daugiabučių namų daromas takas su nuolydžiu, kuris bus pritaikytas neįgaliesiems“, – teigė I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Išsiskyrė nuomonės

Yra numatyti ir tualeto pastatymo darbai, kurie, tikėtina, užtruks.

„Planas – pabaigti darbus iki birželio 1 d., su rangovu taip buvome sutarę. Bet rangovas nėra iš tų, kurie sparčiai dirba“, – pažymėjo pašnekovė.

Anksčiau darbai esą strigo dėl nuomonių nesutapimo, tad teko naujai projektuoti jau parengtą projektą.

„Vasarą matysis, kad jau pabaiga, bet bus tokių dalykų, kurie nėra pabaigti dėl tam tikrų naujų projektavimo detalių“, – sakė I. Kubilienė.

Pažymima, kad didelė dalis parduotuvių – veikiančios, o kita dalis – tvarkomos.

„Nėra, kad ne visos veikia, yra keletas neveikiančių. Kiek mums teko kalbėti su savininkais tų, kurių neveikia, ten yra daromi patalpų vidiniai remontai“, – paaiškino I. Kubilienė.

Darbai Vingio pasaže atliekami pagal įmonės „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Klaipėdos savivaldybės skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė „Stamela“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

to ........

Kokia,kokia komanda?futbolo???

.........

Klaipėdoje visi projektai tai visiškas grubliauskas... kaip ir futbolo komanda Neptūnas...

Pilietė

Gėda kam ir pasakyti, jog gyveni Vingio mikrorajone - Dievo ir valdininkų užmirštame Klaipėdos kampelyje.Smarvė, balandžiai ir valkatos ,,transformeriai"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS