Daugiabučio gyventojams kilo klausimų: kaupiamosios lėšos panaudotos vėliavų iškėlimui? | kl.lt

DAUGIABUČIO GYVENTOJAMS KILO KLAUSIMŲ: KAUPIAMOSIOS LĖŠOS PANAUDOTOS VĖLIAVŲ IŠKĖLIMUI?

Vieno daugiabučio gyventojams kilo klausimų, kai sužinojo, kad jų namą administruojanti įmonė kaupiamąsias lėšas galėjo panaudoti valstybinių vėliavų iškabinimo paslaugai.

Papiktino sprendimas

Gyventojai situacija ėmė domėtis, kai sulaukė oficialaus įmonės „Green Admin“ patikinimo, kad kaupiamosios lėšos buvo panaudotos valstybinių vėliavų iškėlimui ir nukėlimui.

Tokį atsakymą gavę Žvejybos uosto rajono gyventojai kreipėsi į kaimynus su klausimu – ar ir kitų daugiabučių gyventojai sulaukė tokio pranešimo?

Kiti šio rajono daugiabučių gyventojai tikino, kad iš savo administratorių tokio pranešimo nebuvo gavę.

„Kaupiamosios lėšos negali būti nuskaičiuojamos tokiems darbams, kaip vėliavos kėlimas“, – pastebėjo viena gyventoja.

Tačiau kitas kaimynas priminė, kad valstybinių švenčių ar minėtinų datų metu privalu kelti valstybines vėliavas.

Naudota ne tam

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravo skyriaus specialistas Algis Gaižutis patikino, kad namo administratorius neturėtų kaupiamųjų lėšų leisti tokioms paslaugoms.

„Įstatymas reglamentuoja, kam gali būti leidžiamos kaupiamosios lėšos. Kaupiamąsias lėšas galima naudoti tik namui atnaujinti ir tik vadinamiesiems privalomiesiems darbams, numatytiems ir nenumatytiems, finansuoti, o visoms kitoms būtinosioms reikmėms yra renkamos kitos bendrijos biudžete numatytos įmokos“, – paaiškino A. Gaižutis.

Sukauptos lėšos skiriamos namui atnaujinti pagal privalomuosius statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimus ir gali būti naudojamos tik pagal paskirtį – ilgalaikiame plane numatytiems, taip pat ir nenumatytiems darbams finansuoti.

Algis Gaižutis. Vytauto Petriko nuotr.

Ieško paslaugų teikėjo

A. Gaižutis priminė, kad namų administratoriai turi prievolę laikytis nustatytų tvarkų – valstybines vėliavas privalu iškelti, kaip numato įstatymas.

„Kitaip jiems grės baudos. Namų administratoriai įvairiai sprendžia šiuos klausimus. Didžioji dalis įmonių perka šią paslaugą. Dažniausiai apklausos būdu atrenkama įmonė, kuri tokią paslaugą teikia. Patalpų savininkai supažindinami su apklausos rezultatais ir atrinktu tiekėju. Dažniausiai paslaugą perka trejiems metams“, – pasakojo A. Gaižutis.

Bendrijos dažniausiai sutaria ir koks atsakingas asmuo iškabins vėliavas.

Kaupiamosios lėšos leidžiamos tik šimtaprocentiniu gyventojų pritarimu.

„Jei bendrija turi vieną ar du namus. Žiūrint koks administratorius. Vėliava – ne inžinerinis įrenginys. Ir ne konstrukcija, o daiktas. O kaupiamosios lėšos gali būti tik tam panaudotos“, – patikino A. Gaižutis.

A. Gaižutis priminė, kad kaupiamosios lėšos leidžiamos tik šimtaprocentiniu gyventojų pritarimu.

„Tų dienų, kai privalu iškabinti vėliavas, nėra tiek daug“, – pastebėjo A. Gaižutis.

Lėšas grąžins

Įmonės „Green Admin“ direktorius Mindaugas Starkus, išgirdęs, kad gyventojai sulaukė oficialaus įmonės administratorės pranešimo, jog kaupiamosios lėšos buvo panaudotos vėliavų iškėlimui, patikino, kad tai klaida.

„Negali būti. Kažkokia klaida. Sunku pasakyti, kas tame name kelia vėliavas, mano kolega tuo užsiima. Bet tam negalime naudoti kaupiamųjų lėšų. Tikrai išsiaiškinsiu, kas per klaida“, – patikino M. Starkus.

Įmonės direktorius tikino, kad grąžinti lėšas nebus sudėtinga.

„Čia mažiausia bėda. Gali žmonės asmeniškai kreiptis. Tikrai bus ištaisyta. Reikia išsiaiškinti, gal ne už tą darbą buvo nuskaitymai. Daliai namų samdome paslaugą, dalyje keliame patys vėliavas“, – patikino M. Starkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Grigas

Jūreiviai laivuose kas rytą kelia Liet.Valstybinę vėliavą ir vakare nuleidžia, ir niekas neprotestuoja, kad tai papildomai nemokama, nes tai yra įstatuose numatyta. Taip ir čia, namo pirmininkas, ar aptarnaujanti įmonė, kuriai mokama, turi tai atlikti, be papildomo mokesčio.

privalu kelti valstybines vėliavas.

Bet tai įeina į jūsų pareigas, už ką mokamas atlyginimas.

Vėtra

Tos kaupiamosios lėšos, taip ir gundo Namų valdas , tuos pinigus vienokiu ar kitokiu būdu pasiimti. Todėl gyventojai ir negali susitaupyti didesnės sumos , nes vis kažkam nuimamos. Metų pradžioje Namų valdos jau į planus įtraukia "kiek bus panaudota kaupiamųjų lėšų" . Nors nežino , ko gyventojai norės ar namui reikės. . Taip , kad patys gyventojai panaudokite savo nuožiūra. Nepalikite , nes net nežinosite kur dingo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS