Dėl benamio Marselio – užburtas ratas | kl.lt

DĖL BENAMIO MARSELIO – UŽBURTAS RATAS

Pagarsėjęs uostamiesčio benamis Marselis esą buvo nuskriaustas, kai tvarkdariai, prieš kelias dienas išardę naują jo gūžtą Pievų gatvėje, sulaužė ir į šiukšlyną išvežė jo dviratį. Vieni situaciją matę aplinkiniai pasipiktinę tokiu elgesiu, tačiau kiti buvo labai nepatenkinti kaimynystėje atsiradusia benamio stovyklaviete ir džiaugėsi, kad jos neliko.

Įkūrė naujus "apartamentus"

Kai gegužės pabaigoje Klaipėdoje, miškelyje šalia Dangės, netoli dviračių tako, buvo išardyta pensionu virtusi gūžta, jos įkūrėjas, pagarsėjęs pajūrio benamis Marselis įsikraustė į Pievų gatvę.

Čia jis susirentė naują pašiūrę, kuri greitai "apaugo" visokiais iš šiukšlynų sutemptais daiktais.

Netoliese gyvenantys žmonės kreipėsi į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių, prašydami panaikinti naują darinį.

"Žmonės skundėsi šiukšlynu po langais, siuntė nuotraukas, tikino, jog bijo net vaikus išleisti į kiemą žaisti, nes netoliese atsirado kažkokia landynė. Todėl pasiuntėme rangovus, kad jie tą teritoriją išvalytų", – paaiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tvarkdariai sulaužė dviratį?

Toje vietoje kaip tik ir įsikūrė benamis Marselis, kurį gegužės pabaigoje iš miškelio šalia Dangės iškraustė miesto tvarkytojai.

Kaip taip galima? Juk tas dviratis, kad ir benamio, bet buvo jo turtas.

"Pavyzdžiui, mums tas benamis visai netrukdė, jis ateidavo pasisemti geriamojo vandens, leisdavome pasikrauti mobilųjį telefoną. O visai neseniai sutikau jį verkiantį. Žmogus buvo pasilikęs dviratį netoli naujos savo trobelės, atvažiavo kažkokie darbininkai, sulaužė dviratį, išardė jo būstą ir viską išvežė. Kaip taip galima? Juk tas dviratis, kad ir benamio, bet buvo jo turtas", – piktinosi kaimynystėje gyvenusi klaipėdietė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja I.Šakalienė susisiekė su rangovais, tvarkiusiais teritoriją Pievų gatvėje, kurie ją patikino, jog tikrai jokio dviračio nesulaužė, o tik sutvarkė aplinką ir išvyko.

Miestui kainuoja tūkstančius

I.Šakalienė neslėpė, jog Marselis kelia labai daug problemų, nuolatos užimdamas ir užteršdamas miesto erdves.

Vien šiemet per pastarąjį pusmetį iš dviejų teritorijų (iš Pakrantės gatvės ir miškelio prie Dangės šalia dviračių tako), I.Šakalienės teigimu, buvo išvežta 90,3 t stambiagabaričių atliekų, 75 t statybinių atliekų ir 2,5 t biodegraduojančių atliekų.

Tie darbai savivaldybei kainavo 8 tūkst. eurų.

"Mes einame jam iš paskos ir tvarkome. Man kyla klausimas, kodėl jis nedirba? Bet jis niekada nedirbs. Tokia natūra. Klausimas Migracijos departamentui, kokiu tikslu jam vis pratęsiama teisė gyventi Lietuvoje, ką jis duoda valstybei, kad jį turime toleruoti? Baltarusijoje, kiek žinau, bedarbių iš viso nėra, nes jei ten tris mėnesius nedirbi, turi mokėti valstybei mokesčius", – kalbėjo I.Šakalienė.

Daugiau nei tris dešimtmečius Klaipėdoje gyvenančiam, baškirų ir totorių kraujo turinčiam benamiui Marseliui – 57-eri.

Apie jį dienraštis jau rašė ("Vietoj jūros – sala pelkėje", "Klaipėda", 2014 06 17).

Pats savęs jis benamiu nelaiko. Po karinės tarnybos sovietų armijoje tuomečiame Leningrade Marselis atvyko į uostamiestį, kuriame ketino išmokti jūrininko profesijos ir plaukti į jūrą.

Tėvų namus Marselis paliko šešiolikos. Vyras anksčiau dirbo Žvejybos uosto autobazėje, gyveno bendrabutyje.

Paskui prasidėjo nepriklausomybė, privatizacija. Marselis liko ne tik be namų, be darbo, bet ir be pilietybės. Iki šiol jis yra neegzistuojančios valstybės – SSRS pilietis.

Marselis gyvenamąją vietą deklaravo prie Klaipėdos savivaldybės, jam iki 2023 m. suteikta teisė gyventi Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

shi

vijunelius zada griaut ir daugiau tukriausia priteisia griaut ivairiu statybu, tai nuomokit tiems

vagia ir dar giriasi imbicilai

100 tonu siujsliu isveze tipo vyrukas tiek pritempe.artistai.zmogaus teisiu nulis sitoj sali bet koks valdininkelis ar anstolis gali zmigu su purvais maisyt kiek isigeidzia.

Na tikrai

Galėtų kažkaip susišnekėti su tuo Marseliu ir kitais.Kiek teko patirti tai tie bomželiai labai gero būdo nepiktybiniai tik sulaukėje todėl nemanau kad čia jie daro viską tyčia ar kažkaip kad valdžiai špygą rodyt. Pastatykit jiems tuos būstus popigiaja kaip jie nori ir reguliariai, kaip kad daro nuomotojai, prižiūrėkit kad anie bent šiaip-taip gyventu.Kad ir 1 kart imenesį. Dabar norite jus laikyti režime su kuo jie niekuomet nesutiks
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS