Dėl griuvenos – emocijų pliūpsniai | kl.lt

DĖL GRIUVENOS – EMOCIJŲ PLIŪPSNIAI

Nepraeinančiu Klaipėdos galvos skausmu tapęs buvusio kino teatro "Baltija" pastatas vis dar skendi nežinioje. Tiesa, randasi naujų vilčių, kad matomiausioje Senamiesčio vietoje stūksantis griuvėsis vis dėlto bus prikeltas naujam gyvenimui.

Teko griebtis diplomatijos

Penktadienį Klaipėdos savivaldybės darbuotojai ir miesto meras Vytautas Grubliauskas nuotoliniu būdu susisiekė su Šiauliuose gyvenančia buvusio "Baltijos" kino teatro savininkės, bendrovės "Fisanta" vadove Regina Radkevičiene.

V.Grubliauskas prisipažino pavėlavęs prisijungti, nes užsitęsė ankstesnis jo susitikimas.

"Prisijungęs pamačiau, kad emocijos įkaitusios. Savivaldybės administracijos darbuotojai kalbėjo pakeltu tonu. Jie neslėpė jau pavargę nuo visokiausių derinimų, skundų, siūlymo, atidėliojimų ir klaipėdiečių nepasitenkinimo", – pasakojo V.Grubliauskas.

"Fisantos" vadovė patikino, kad jie pasiruošę įgyvendinti projektą.

Savininkams labai svarbu, kad Kurpių gatvės 11 namo, besiribojančio su buvusiu kino teatru, gyventojai dalyvautų šiame procese. Mat šio namo renovacija yra sudėtinė ir "Baltijos" projekto sudėtinė dalis.

Vytautas Grubliauskas: nacionalizuoti nepavyktų vos spragtelėjus pirštais.

Bus nauji įstatymai

"Žinia – ne pati prasčiausia. Nebuvo nei grasinimų, nei psichologinio spaudimo, bet mano lūpomis aiškiai išsakyta, kad esama padėtis jau nebetenkina. Labai aiškiai pasakiau, kad nesiruošiame šiandien pat pradėti karą, mojuodami naujomis sankcijomis. Tačiau, jei projektas nebus vystomas, kaip tai norėtų matyti miestas ir pastato savininkai, bus naudojamas visas spektras galimų poveikio priemonių, greta taikomų dabar", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Tai minėdamas meras turėjo omenyje Seime patvirtinimo laukiančius įstatymus dėl prievolių nekilnojamojo turto šeimininkams.

Kitas Klaipėdos vadovų susitikimas su "Fisantos" atstovais numatytas trečiąją gruodžio savaitę. Jame dalyvaus ir Kurpių gatvės 11 namo gyventojai. Tikimasi tada imtis fiksuoti konkrečius visų pusių įsipareigojimus. Galbūt tai taps konkretaus veiksmų plano įgyvendinimo pradžia.

Miesto meras penktadienį dar nesiryžo kalbėti apie konkrečių veiksmų pradžios datas, jas gali įvardinti minimo nekilnojamojo turto savininkai.

Prabilo apie nacionalizaciją

Paklaustas, ar buvo kilusi mintis nacionalizuoti netvarkomą, seniai sudegusį kino teatrą, V.Grubliauskas prisipažino apie tai pagalvodavęs, juo labiau kad pro savo kabineto langą kasdien mato griuvena virusį pastatą.

Ir nuotolinio susitikimo metu jis vis žvilgčiojo į kitapus upės žaliu tinklu apgaubtą statinį, primenantį istorinį kino teatrą.

"Nacionalizuoti nepavyktų vos spragtelėjus pirštais. Tai yra privatus objektas. Gyvename teisinėje valstybėje, todėl patinka ar ne įstatymai, turime paisyti Konstitucijos ir visų teisės aktų. Jeigu turto savininkas pavyzdingai moka skiriamas baudas ir susitaiko su sankcijomis, nėra formalaus motyvo turtą perimti. Situacija yra pasikeitusi tiek teisės aktų, tiek jau turimo statybos leidimo bei jo galiojimo kontekste", – tikino meras.

Nuotolinio susitikimo pabaigoje R.Radkevičienė padėkojo V.Grubliauskui už konstruktyvią ir ramią sprendimų paiešką.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nesupratau

prie kočia gyventojai? Kieno nuosavybė - tas ir moka. Kam neaišku?

Būtų čia

miesto vadas ata Žalys tai tokia Ratkevičienė iš savo Šiaulių bijotu į Klaipėdos puse net pažiūrėt

tai trubadūras babkes plauna

liberpider kaip buvo taip ir liko, menkystos vis pinigų nepriėda, kur jūs juos dėsit į grabą nusinešit, vaikai ir anūkai ištaškys ir jūsų kapus apmyž
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS