Dėl komandiruočių – sprendimai | kl.lt

DĖL KOMANDIRUOČIŲ – SPRENDIMAI

Prieš pasikeičiant valdžiai, uostamiesčio savivaldybės atstovai aptarė būsimas komandiruotes. Balandžio pabaigoje–gegužės pradžioje pakeliaus Klaipėdos jaunimiečių, savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus ir Miesto tvarkymo skyriaus atstovai.

Numatytos darbinių komandiruočių kryptys į Taliną, Graikiją. Pasitarimą dėl jų nuspręsta organizuoti dėl to, kad daugeliui jau reikalingi atsakymai ir bilietų pirkimo procedūros.

„Natūralu, kad niekas iš to politinio lygmens nelabai galėtų kažką kalbėti, nes netrukus prasidės nauja epocha. Čia tokie rutininiai darbai, kuriems reikalingas sprendimas dabar. Nauja valdžia kol įsibėgės, kol suformuos komisiją, kol pradės svarstyti, laiko labai daug“, – sakė uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, apie 90 proc. komandiruočių išlaidų dengia organizatoriai, o ne savivaldybė.

„Mano išgarsinta komandiruotė į Taivaną buvo šimtu procentų apmokėta organizatorių. Mes visada prioritetą atiduodame toms komandiruotėms, kurios yra arba iš projektinių, arba iš organizatorių lėšų“, – sakė meras.

Komisija vertina kiekvieną atvejį, kiek komandiruotės naudingos ir aktualios Klaipėdai.

Svarstytinas pasiūlymas – kvietimas atvykti į „Europiadą“ liepą. Šiemet ji vyks Vokietijos mieste Gotoje. Į renginį jau pakviesti ir jame dalyvauti sutinka dabartinis ir būsimas uostamiesčio merai.

„Diplomatišką sprendimą lyg ir priėmėme“, – užsiminė V. Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Keista, niekas nevyksta

Į Venesualą ir Indiją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS