Dėl koronaviruso galvas tenka sukti ir uostamiesčio teisininkams | kl.lt

DĖL KORONAVIRUSO GALVAS TENKA SUKTI IR UOSTAMIESČIO TEISININKAMS

Dėl šalyje siaučiančio koronaviruso galvas tenka sukti ir teisininkams. Žinomas uostamiesčio advokatas Osvaldas Martinkus prieš vieną posėdžių turėjo imtis namudinio meistravimo.

Karantino laikotarpiu teismuose viešas bylų nagrinėjimas yra sustabdytas. Nagrinėjamos tik tos bylos, kurios vyksta rašytinio proceso tvarka.

Tačiau realiai vis dėlto turi vykti tam tikros rūšies posėdžiai, pavyzdžiui, kardomosios priemonės skyrimo klausimais.

"Pirmą kartą nuo karantino paskelbimo dienos buvau žodiniame teismo posėdyje suėmimo klausimu. Teismo sekretorė telefonu informavo, kad įleis tik pro šoninius vartus, nes pagrindinis teismo įėjimas užrakintas, bei nurodė, kad privalau būti su apsaugine kauke. Į klausimą, kur ją gauti, paaiškino, kad tai ne teismo rūpestis, jos esą pačios siuvasi", – įspūdžiais dalijosi advokatas.

Tai labiau įvaizdžio, o ne sveikatos klausimas.

O.Martinkus tikino nemėginęs ieškoti kaukės internete, perpardavinėtojų puslapiuose, o pats pasigamino kaukę, tiesa, veikiausiai mažai nuo ko galinčią apsaugoti.

Į teismo salę susirinkusieji posėdžio dalyviai, pasak advokato, atrodė spalvingai.

"Visų trijų teisėjų kaukės – skirtingos, matyti, kad namudinės, bet gražiausia buvo sekretorės kaukė", – juokėsi O.Martinkus.

Teisininkas tikino suprantantis, jog tokios namuose siūtos kaukės kažin ar realiai išgelbėtų nuo grėsmingos ligos, tačiau tvarkos, privalomos posėdžių salėje, jis negali nepaisyti.

"Tai labiau įvaizdžio, o ne sveikatos klausimas", – pastebėjo advokatas.

Beje, Lietuvos advokatų taryba nutarė, kad laisvės atėmimo įstaigose yra būtina imtis papildomų apsaugos priemonių dėl viruso plitimo.

Advokatai turi pareigą tokiose laisvės atėmimo įstaigose susitikti ir konsultuoti suimtuosius.

Advokatų taryba apsisprendė įsigyti tūkstantį vienkartinių apsauginių kaukių, kurios Kalėjimo departamento sistemos įstaigose advokatams bus dalijamos neatlygintinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ukas

Faina,teisininkai kaukes (linksmas, kaip supratau) pasigamina, paskui nusiperka... patys. O ligoninės - neįstengia. Meras teišgali aimanuoti, kaip paskenduolė prie kūdros...tikrai juokinga. Ir graudu dėl šikniaus mero. O teisininkai šaunuoliai, jei dirbčiau-būtinai kaukėmis pasirūpinčiau pats. Prireikė-įsijungiau internetą ir nusipirkau. Problema ne kaukės ir ne patalpų ar lovų stoka. Problema mūsų meras ir...kai kurie gydytojai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS