Dėl kruizų vizitų Klaipėdoje optimizmas senka | kl.lt

DĖL KRUIZŲ VIZITŲ KLAIPĖDOJE OPTIMIZMAS SENKA

Nors pagal naujausią grafiką pirmas kruizinis laivas „Costa Fascinosa“ į uostamiestį turėtų atplaukti artėjantį pirmadienį, tačiau, panašu, kad jo nesulauksime. Situacija Baltijos jūros uostuose kruizinei laivybai dėl pandemijos ir toliau lieka neapibrėžta.

Su Italijos vėliava plaukiojantis beveik 300 metrų ilgio laineris „Costa Fascinosa“ iš į Klaipėdą atplaukti registruotų kruizinių laivų sąrašo neišbrauktas, tačiau liepos 5 d. pas mus jis veikiausiai nepasirodys.

„Su turizmo agentūromis pasišnekėjome, tai realiai galime kalbėti tik apie laivo „Ardania“ atvykimą rugpjūčio 18 d. bei apie „Aida Vita“ atvykimą rugsėjo 22 d., ir viskas. Iš jų sulaukėme prašymų patikslinti programas. Visi kiti, nors kol kas vizitų ir neatšaukė, bet laukia tam tikrų sprendimų, ir nėra jokių garantijų, kad tie laivai atplauks. Net jei pas mus ir nutrauktų karantiną, jis tuo pat metu turėtų būti nutrauktas ir kitose Europos šalyse, nes į vieną uostą kruiziniai laivai paprastai neplaukia“, – dėstė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Po pernykščio turistinio sezono, kai į Klaipėdą dėl pasaulinės pandemijos neatplaukė nė vienas keleivinis laivas, daug vilčių dėta į šiuos metus.

Dar metų pradžioje į Klaipėdą buvo užsiregistravę atvykti 50 kruizinių lainerių.

Pirmasis su Jungtinės Karalystės vėliava plaukiojantis laivas uostamiestyje žadėjo švartuotis gegužės 9 d., tačiau jis savo planus pakeitė dar balandį.

Paskui tikėta, kad pirmasis laivas apsilankys birželio 12-ąją, tačiau ir šio lainerio vizitas buvo atšauktas.

Iš viso iki šios dienos savo kelionių į Klaipėdą oficialiai atsisakė per 30 laivų.

Tad, jei šiemet ir sulauksime kelių lainerių, geriausiu atveju tik rugpjūtį ar rugsėjį.

„Pradžioje vyliausi, kad būtų gerai, jog į Klaipėdą šiemet atplauktų kokie penki kruiziniai laivai, dabar labai norėčiau, kad būtų bent vienas“, – liūdnai pajuokavo R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

dk

Tai ar mes kalti, kad laivai neatplauks? Juk pandemija. Taigi nekaltinkit nei Klaipedos nei Lietuvos.

pensininkė

o dar norite kad Klaipėda būtų kurortas, štai pavyzdys, nė vieno kruizinio laivo,

Žmones nori grožio

Juodu balkonu senamiesty pažuret?? Ar ta baisu vaiduokli?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS