Dėl mero B. Markausko filmavimo – skundas | kl.lt

DĖL MERO B. MARKAUSKO FILMAVIMO – SKUNDAS

Televizijos laidos "Nepažintas meras" filmavimo komanda Klaipėdos rajono merą Bronių Markauską nugrimavo taip, jog turguje sutikę gargždiškiai niekaip negalėjo jo atpažinti. Toks persikūnijimas labai nepatiko kai kuriems oponentams, kurie merą apskundė etikos sergėtojams.

Pakeitė įvaizdį

Trečiadieniais per LRT rodomos laidos filmavimas vyko lapkritį. Iš viso šiame projekte filmuotis pakviesta 16 merų.

Žiūrovai jau matė laidą, kurioje nusifilmavo Tauragės meras Dovydas Kaminskas. Kitoje laidoje žiūrovai turėtų stebėti Ignalinos merą Justą Rasiką.

Laidose turėtų pasirodyti ir Neringos meras Darius Jasaitis, taip pat – B. Markauskas, Klaipėdos rajono meras.

B. Markauską gargždiškiai atpažintų iš tolo – žilų plaukų bei baltos barzdos savininko vietiniai nesupainiotų su niekuo net tamsoje.

Ačiū, kad mane pajaunino.

Laidos filmavimo grupei teko rimtas iššūkis – B. Markauskas netikėtai tapo brunetu.

Filmavimo rytą jis darbe pasirodė itin trumpai nukirpta barzda. Ją netrukus grimuotoja patamsino, priklijavo merui vešlius ūsus, plaukus nudažė tamsia spalva.

"Ačiū, kad mane pajaunino. Kažkas sakė, jog nebuvau panašus į benamį ar užribio žmogų, greičiau toks aktyvus, paprastas pilietis, bet su "cinkeliu", – tikino B. Markauskas.

Perdažė: žilagalvis B. Markauskas vienai dienai tapo brunetu, o vietoje vešlios barzdos Klaipėdos rajono meras vieną dieną nešiojo ūsus. (LRT laidos "Nepažintas meras" stop kadras)

Kai kurie pažino

B. Markauskui, įsikūnijusiam į paprasto piliečio amplua, teko spręsti bortelio problemą, kuri daugybę metų Gargždų turguje miestiečiams gadina nervus.

Turguje sutiktam B. Markauskui vietos gyventojai teigė, kad apie bortelį kas jau kas, bet meras tikrai žino.

"Turguje kalbinti žmonės manęs tikrai nepažino, buvo ir sakiusiųjų, jog tą problemą žino ir meras. O štai Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis, įtariu, mane atpažino iš balso, nors mėginau žemaičiuoti ir kitaip keisti balsą. Teko iš pradžių tartis telefonu dėl vizito seniūnijoje. Įtariu, pokalbio viduryje buvau demaskuotas", – juokėsi B. Markauskas.

Merui teko aiškintis ir pėsčiųjų perėjos ties prekybos centru "Iki" klausimą. Esą miestiečiai norėtų šviesoforo ties šia perėja.

"Toks potyris suteikė dvejopų minčių. Reikėjo ne tik kūnu, bet ir protu persikūnyti. Mėginau ir balso tembrą keisti. Bet Gargždai – nedidelis miestas, vieni kitų jei nepažįsta, tai bent jau matę yra. Aplinkiniams kilo įtarimų, o aš dar klausinėjau žmonių, ką jie galvoja apie vieną ar kitą problemą", – filmavimą prisiminė B. Markauskas.

Blogai: apsimetė kitu asmeniu

Tačiau didžiausio akibrokšto sulaukta pasibaigus laidos filmavimui.

Už tai, kad persirenginėjo ir esą apsimetęs kitu asmeniu slampinėjo po miestą, meras sulaukė skundo savivaldybės Etikos komisijai.

Klaipėdos rajono savivaldybės darbuotojų profsąjunga kreipėsi į savivaldybės tarybos Etikos komisiją su prašymu išsiaiškinti, ar meras nepažeidė etikos bendraudamas su Gargždų seniūnu kaip kitas asmuo.

Tačiau Etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad jokio pažeidimo nėra, nes B. Markauskas, kaip ir kiti Lietuvos merai, dalyvavo oficialiame LRT projekte.

"Visiems iš šono žiūrėti yra linksma ir įdomu. Bet juk esmė ta, jog kiekvienas mes turime su kiekvienu sutiktu žmogumi bendrauti taip, kad po to nekiltų klausimų. Vadinasi, mes vis dar nesame pasiruošę viešumui, jei mėginama skųstis, jog kažkas stebėjo ar filmavo pokalbį. Valdininkas turi dirbti taip, kad nebūtų gėda, jei ir nufilmuos kas nors", – nuomonę išsakė rajono meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Gyvenu Danijoje, ir pamačiusi laidos “situaciją” kai nugriuvo mergaitė pagalvojau kas nutiktų tokiu atveju: parų arešto gautų abi direktorės ir meras taip pat., tik visi trys skirtingose kamerose., čia būtų traktuojama kaip pasėkėsimas nužudyti , nes problema įsisenėjusi., o veiksmų nesiimta jokių., bet Lietuvoje į viską žiūrima kitaip , todėl ir emigruoja visi kaip išmano ir kur....

"Glušetika"

Kas tos Etikos komisijos nariai? Visiškas proto užtemimas... Juk rajono meras- tai ne vienuolyno vyresnysis?

RK.

Vos tik prasidėjo šio LRT projekto transliavimas, laukiau kada bus iškeltas klausimas dėl asmens duomenų apsaugos. Pagarba profesinei sąjungai, kad ji bando sustabdyti įstatymo pažeidimą. Etikos komisijos išvada ganėtinai keista, bet ji yra niekinė kai kalbama apie BDAR, šiuo atveju tai ne etinis, o teisinis klausimas. Niekas negali slapta filmuoti žmogaus jo darbo vietoje, išskyrus teisėsaugą, atliekant tyrimą. Profesinei sąjungai rekomenduočiau kreiptis į Valstybinę duomenų inspekciją - ši privalo pradėti tyrimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS