Dėl neadekvačių asmenų likimo – diskusijos | kl.lt

DĖL NEADEKVAČIŲ ASMENŲ LIKIMO – DISKUSIJOS

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko pirmasis pasitarimas dėl efektyvesnės pagalbos psichikos sveikatos sutrikimų turintiems žmonėms. Diskusijoje dalyvavo ne tik pareigūnai, bet ir socialiniai partneriai – Klaipėdos savivaldybės, psichikos sveikatos centrų specialistai, apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

Pasak Klaipėdos policijos komisariato viršininkės Rasos Bekėžienės, policija nuolat gauna pranešimų apie neadekvačiai besielgiančius, kartais savo elgesiu kaimynus trikdančius ar net smurtaujančius asmenis.

„Mes irgi stebime ir visuomenė mato, kad yra žmonių, kurie pastaruoju metu galbūt neadekvačiai elgiasi, turi kažkokių psichikos sutrikimų, bet jie nediagnozuoti, gal trumpalaikiai. Visokių situacijų yra. Mums rūpėjo susitarti, ką kiekvienas turime padaryti, kad darbas būtų efektyvus ir veiksmingas. Susitarėme dėl tam tikrų veiksmų, nusistatėme algoritmą, kad dirbsime bendrai, jeigu tokie atvejai yra išskirtiniai, ne pavieniai, o sisteminiai, kai matome, kad reikia įsikišimo ir kitų institucijų, tiek savivaldos, tiek medicinos darbuotojų. Tad numatėme dirbti kartu ir ieškoti sprendimų, kad būtų pagalba ir tam žmogui, ir artimiesiems, ir aplinkiniams“, – teigė pašnekovė.

Anot jos, po šio susitikimo atsakingos institucijos problemas spręs kartu.

„Apsikeitėme informacija, kur galėtume pasistiprinti, pasiūlėme tam tikrų sprendimo būdų“, – trumpai paaiškino R. Bekėžienė.

Tikimasi, kad netolimoje ateityje klaipėdiečiai, turintys neadekvačiai besielgiančius kaimynus, galės jaustis saugiau.

„Manau, kad proveržis bus todėl, kad mes jau sužinojome tam tikrus būdus ir kelius, kaip galima šituo atveju veikti greičiau ir efektyviau“, – sakė pašnekovė.

Pareigūnai pridūrė, kad buvo svarstoma, kaip pagal galiojančius teisės aktus būtų galima greičiau suteikti medicininę ar socialinę pagalbą net ir jos atsisakantiems asmenims, taip pat svarstyta apie tai, kad reikėtų susitarti dėl bendro reagavimo į tokio pobūdžio situacijas algoritmo, ypač tais atvejais, kai galimi sprendimai peržengia teisės aktais apibrėžtas policijos funkcijų ribas.

Panašaus pobūdžio susitikimus ketinama rengti ir ateityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tautos balsas

Kada nustos ileidineti i Lietuva gudus ir kacapus? Ar cia yra bandoma zmoniu kantrybe ir valstybes atsparumas? Kur ziuri prezidentura, apie seimunus jau nebesnekam.

Petras

Žmogu sekmadieni užmuše super policininkai

Ok

Šitoje vietoje galite ir paslysti, nes jeigu ne tą supakuosite pertraujs jus per visas žmogaus teisių konvencijas ir maža nepasirodys. Todėl, kad dalis kaimynų gali būti ir piktybiškai patys besielgiantys norėdami užvaldyti svetimą turtą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS