Dėl nudžiūvusių pušų Ąžuolyno giraitėje – galvosūkis | kl.lt

DĖL NUDŽIŪVUSIŲ PUŠŲ ĄŽUOLYNO GIRAITĖJE – GALVOSŪKIS

Naujai sutvarkytoje Ąžuolyno giraitėje neprigijo pusė iš šimto pušų. Specialistai suka galvas – ar mėginti dar kartą sodinti spygliuočius, ar vis dėlto atsisakyti šios idėjos – parūpinti lapuočių?

Klaipėdiečių dėmesio Ąžuolyno giraitės rekonstrukcija sulaukdavo dažnai. Žmonės ne kartą dalijosi pastabomis dėl rangovų ir projektuotojų darbo.

Šį kartą vienas klaipėdietis kėlė klausimą, ar rangovai bus įpareigoti atsodinti medžius, nes, jo akimis, nudžiūvo didžioji dalis penkiose vietose augusių pušų.

„Iš 100 pušų neprigijo apie pusė. Medžiai tikrai bus atsodinti, tačiau kol kas aiškinamasi, kaip tai reikėtų padaryti. Buvo rengtas susitikimas su projektuotojais ir pačiais rangovais. Aiškinamės, kodėl medžiai neprigijo. Galbūt laikas buvo netinkamas, sąlygos sodinti netiko“, – situaciją komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyr. patarėja Inga Kubilienė.

Rangovai užsakovus įtikinėjo, kad darbus atliko tinkamai. Patys projektuotojai esą taip pat kraipo galvas.

„Net ir su dendrologais tartasi. Jei paaiškėtų, kad galbūt reikia atsisakyti spygliuočių, bus sodinami lapuočiai. Net esame numatę, kokie tai galėtų būti medžiai. Sprendimas, kokius kelius rinktis, turėtų paaiškėti netrukus“, – sakė I.Kubilienė.

Lietingą šaltąjį sezoną daugelyje vietų telkšojo balos, puvo neseniai pasėta žolė.

„Situaciją savivaldybė žino ir seka. Lietaus nuotekų tinklai čia nebuvo numatyti. Bet, paaiškėjus problemoms, nutarta juos tiesti. Jie klojami nuo vaikų žaidimų aikštelės tvenkinio link. Kita dalis lietaus nuotekų tinklų tiesiama prekybos centro link“, – pasakojo I.Kubilienė.

Pasak savivaldybės atstovės, net ir pabaigus rangos darbus, gali paaiškėti naujų projekto trūkumų.

„Todėl dažniausiai nusimatome papildomų lėšų. Pabaigus tiesti lietaus nuotekų tinklus, bus svarstoma įrengti tualetą“, – sakė patarėja.

Projektas kainavo 2,59 mln. eurų, papildomų darbų vertė – 65 tūkst. eurų.

Vykdant Ąžuolyno giraitės projektą, buvo sutvarkyta 8,5 ha ploto teritorija, esanti tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių. Parke suformuotos zonos, skirtos tiek ramiam poilsiui, tiek aktyviam laisvalaikiui, atnaujinti esami ir nutiesti nauji takai, sutvarkyta tvenkinio pakrantė.

GALERIJA

  • Dėl nudžiūvusių pušų Ąžuolyno giraitėje – galvosūkis
  • Dėl nudžiūvusių pušų Ąžuolyno giraitėje – galvosūkis
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Liucija

Jokio galvosūkio čia nėra. Foto matosi,kad darbas atliktas neišmanėlių. Augalai buvo pasmerkti mirčiai,nes pasodinti per giliai. Šaknies kaklelis turi būti virš grunto apie 2 cm. Taip pasodinti spygliuočiai visada žūsta!

Tai

Visur tas pats: iškerta, pasodina nupiepusias šakeles, kurių niekas nelaisto. Atrodo žmones nežino kaip prižiūrėti. Nežinot nevykdykit tokiu projektu.

Stebetojas

Kas atlygins nuostolius? Kaltu vel nera?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS