Dėl Odesos aikštės – uostininkų kirtis | kl.lt

DĖL ODESOS AIKŠTĖS – UOSTININKŲ KIRTIS

Prieš savaitę Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija buvo vieningai nusprendusi miesto politikams siūlyti Kruizinių laivų terminalo teritoriją pavadinti Ukrainos uostamiesčio Odesos aikšte.

Dėl tokio siūlymo buvo kreiptasi į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, nes ši teritorija yra ne miesto, bet uosto turtas.

Tačiau Uosto direkcija raštu susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui atsakė, kad nepritaria tokiam siūlymui.

"Siūlymas pavadinti Ukrainos Respublikos uostamiesčio vardu kažkurią Lietuvos uostamiesčio vietą yra prasmingas. Tačiau Klaipėdos kruizinių laivų terminalas (Klaipėda Cruise Vessel Terminal) yra žinomas pavadinimas, visame pasaulyje viešinamas ir reklamuojamas nuo 2004 metų, kai uoste buvo pastatyta specializuota kruiziniams laivams skirta krantinė", – rašoma direkcijos rašte.

Tiek to, rasime išeitį ir kitus sprendimus. Ačiū už patarimus.

Uostininkai tikino, kad šis pavadinimas buvo skelbiamas kruizinių linijų žinynuose.

"Dabar tai plačiai žinomas ir tikslingai, visuotinai pasaulyje vartojamas pavadinimas. Taip pat jo pakeitimas ar papildymas sukeltų painiavą ne tik tarptautiniu, tačiau ir vietiniu lygiu, nes iki šiol neretai iškyla keblumų uostamiesčio svečiams paaiškinant, kaip atvykti į Kruizinių laivų terminalą. Sukurti antrą pavadinimą tai pačiai vietai yra netikslinga", – argumentus dėstė direkcijos vadovas Algis Latakas.

Uosto direkcija įsitikinusi, kad Klaipėdoje yra daug kitų vietų, tinkamų įamžinti Odesos vardą.

"Ir nėra ko pridurti. Nebent tik pasakyti – apmaudu ir liūdna, nes motyvacija – tikrai neįtikinama. Mano manymu, gana paviršutiniška – juk nekalbama apie visą terminalą, bet tik apie aikštę jame. Tiek to, rasime išeitį ir kitus sprendimus. Ačiū už patarimus", – feisbuke į direkcijos atsakymą sureagavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas: apmaudu ir liūdna, nes motyvacija – tikrai neįtikinama.

"Odesos vardas Klaipėdoje tikrai bus įamžintas deramai, apsisprendžiant dėl vietos ten, kur bent jau šios institucijos derinimo nereikės, ir tikrai į oficialų atidarymą pakviesime visus garbius ponus – Marių Skuodį, Mindaugą Tarnauską ir Algį Lataką. Slava Ukraini!" – užbaigė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Urodai

Mačiau ukrainu veliaveles virš 2 euru o Lietuvos keleta centu ... Odessa mama :))) atsimenu kompanija iškaet dkirdavo kapitonui 10000 euru kad ieinant i odesos uista nebutu problemu nes agentas iškart sakidavo kaina ateinant i laiva ...odessoje galima buvo nupirkti DP cenzo , del to dabar normaliems jurininkams del to DP cenzo atsirado problemu

Atsipeikėkite

Ir rašyti ne lotyniškais rašmenimis , bet iškart ukrainietiškai iš bėdos rusiškai. Miestas pilnas rusiškai kalbančių pabėgėlių . Kaip tais sovietiniais laikais . Tik vėliavėlės kitos spalvos. Ar dar liko lietuviams SAVIGARBOS ?

Teleu

Yra ir graziu lietuvisku zodziu ,kodel pamirsom save ..tai angliski ,tai rusiski,tai ukrainietiski .....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS