Dėl senojo poliklinikos pastato – skundai | kl.lt

DĖL SENOJO POLIKLINIKOS PASTATO – SKUNDAI

Pievų Tako gatvėje įsikūrusio Jūrininkų sveikatos priežiūros centro padalinio pastatas užkliuvo gyventojams. Pastatas priklauso Turto bankui. Apverktinos būklės statinyje sveikatos priežiūros paslaugos dar yra teikiamos.

„Pastatas avarinės būklės, nuo fasado krinta tinkas, laiptai į pastatą griūva“, – tokiais įspūdžiais dalijosi klaipėdiečiai.

Savivaldybei gyventojai skundėsi, esą į šią įstaigą neįmanoma patekti neįgaliesiems.

„Neįgaliųjų pandusas neišvažiuojamas ir pavojingas, stringa ratai, turėklai pažeisti korozijos“, – rašoma skunde.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis patikino, kad šiuo metu pastate dar verda darbas.

„Ten ne tik veikia mūsų padalinys, bet ir Klaipėdos teritorinė ligonių kasa. Šiame pastate teikiamos šeimos medicinos paslaugos, dirba šeimos gydytojos, slaugytojos, priimami pacientai. Taip pat veikia Odontologijos skyrius, Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius. Ten dirba ir mūsų finansų skyrius – pastatas dar yra maksimaliai išnaudojamas. Juo naudosimės iki tol, kol nebus pastatyta Jūrininkų poliklinika“, – sakė S. Dabravalskis.

Nesutikčiau, kad pastatas yra avarinės būklės, ir tinkas tikrai nebyra.

Įstaigos vadovas aiškino, kad pastatas tikrai nėra avarinės būklės, gal tik jo nepuošia išorė.

„Nesutikčiau, kad pastatas yra avarinės būklės, ir tinkas tikrai nebyra. Siūlyčiau užeiti, per keletą metų mes kiek galėjome atnaujinome pastato vidų. Investavome nemenką pinigų sumą. Bet šiuo metu yra taip, kaip yra“, – kalbėjo S. Dabravalskis.

Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis paaiškino, kad Jūrininkų sveikatos priežiūros centras ten veikia panaudos pagrindais.

„Pastato savininkas – valstybė, o valdytojas – Turto bankas. Savivaldybė yra paskelbusi konkursą naujos poliklinikos statybai. Ką darys valstybė su pastatu, kai visi išsikels, sunku pasakyti. Gal pardavinės“, – svarstė E. Simokaitis.

Gal vėl nutiks taip, kad miesto centre esantis statinys virs apleistomis griuvenomis, kai tik jame neliks gyvybės? E. Simokaitis tokių niūrių prognozių neturi.

„Manau, Turto bankas greitai parduos. Pastatas juk miesto centre. Turto bankas pastatą laiko faktiškai tik dėl mūsų, nes mes neturime kur savo įstaigos iškelti“, – sakė E. Simokaitis.

Klaipėdos savivaldybė jau yra sulaukusi rangovų siūlymų naujos poliklinikos statybai, tačiau konkursas dar nesibaigęs, siūlymai kol kas dar vertinami.

GALERIJA

  • Dėl senojo poliklinikos pastato – skundai
  • Dėl senojo poliklinikos pastato – skundai
  • Dėl senojo poliklinikos pastato – skundai
Klaipėdiečių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

O kaip vidaus foto?

O nepagalvojate, kodėl nėra nei vienos foto vidaus patalpų? Ogi todėl, kad jos, kaip daugelyje kitų poliklinikų, niekuo - ne prastesnės.

Jone

Mano vaikystes siaubo pastatas.. stomatologija;)))..atsimenu vaiku skyrių ir sienas pieštas animaciniais personažais,eiles prie kabineto ir dantu grąžtą,kuriuo taip grezdavo,kad galva tratedavo;))))) nuostabi vaikyste ..

Skyndai nedomino

Tikrai, laiptai baisūs, pavojingi... Upač senyviems ir neįgaliems. Gal ir vėl į postą besiveržiantis pensininkas Grublaiuskas tos problemos nežinojo? Nejuokinkit...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS