Dėl smarvės Klaipėdos mieste – užduotys seimūnams | kl.lt

DĖL SMARVĖS KLAIPĖDOS MIESTE – UŽDUOTYS SEIMŪNAMS

Klaipėdiečiai nebenori gyventi nepatogiai ir savo namuose užuosti dvoką. Pietinės uostamiesčio dalies gyventojai reikalauja imtis priemonių prieš bjauriu tvaiku juos atakuojančią įmonę.

Kai prabylama apie smarvę pietinėje miesto dalyje, dažniausiai minimos keturios įmonės. Trys jų nuo 2013 m. yra investavusios nemažas sumas, kad nemalonūs kvapai nesklistų į aplinką.

Kontroliuojančios institucijos ir net gyventojai pripažįsta, kad priekaištų šioms įmonėms nebeturi.

Pokalbyje Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko svetainėje įmonės "Branda" atstovai tikino pasielgsią taip pat, minėta, kad savi ir europiniai pinigai bus skirti situacijai suvaldyti, tačiau kol kas kalbėta būsimuoju laiku. Įmonės atstovai merui pažadėjo dvoko suvaldymo darbus pradėti jau šiemet.

Aplinkosaugininkai, visuomenės sveikatos saugotojai pakviesti pas miesto merą V.Grubliauską tikino, kad atskiram tyrimui neturėjo preteksto, nes nesulaukė gyventojų skundų.

Esama vilčių, kad įstatymai smarvės skleidėjus leis bausti už kur kas mažesnę taršą kvapais, reikalavimai netrukus gali griežtėti.

Susitikime pas merą dalyvavusiems Seimo nariams gyventojų atstovai nebuvo nuolankūs, priešingai, reikalavo, kad seimūnai bendrautų su aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrais, imtųsi veiksmų griežčiau reglamentuojant ir nurodant, kas ką turi nuveikti gyventojų labui kovojant su smarve.

Pokalbio metu V.Grubliausko svetainėje dalyvavo ir Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas. Keista, kad dvoką skleidžiančios įmonės yra už miesto ribų, o triukšmą dėl jų veikos kelia ne aplinkiniai gyventojai, bet klaipėdiečiai.

V.Dačkauskas tikino, kad rajono savivaldybė nuo 2016 m. skundų nesulaukė.

Visuomenės sveikatos centro atstovė patikino, kad gyventojai skundus rašo tiesiai šiai įstaigai. Paskutinieji gauti prieš kelias savaites.

Klaipėdos rajono mero pasiūlymas sodinti medžius, kurie atitvertų blogų kvapų skleidėjus nuo gyvenamųjų rajonų, buvo sukritikuotas. Žmonės jau dabar nori gyventi nejausdami tvaiko, o ne po kelių dešimčių metų, kai lapuočiai užaugs.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

semunbezdis

Man nesmyrda,bezd i maisely.

Na taip:D)

gal geresni bus broilerio tvartas ar silpnakiaušiai sosdemai o gal kolxozniku impotentai?O gal apsireikš koki nauji ,,vaduotojai,,katri žino ko reikia klaipėdiečims, bet nežino kaip tą padaryti, todėl tik ateis į valdžią ir sėdės kap kiaušiniai ir nedarys?Panašiai kaip dabar seime didesnioji pusė sėdi ir netgi nėra žinomi.

MG ISEITIS

Kam cia piktintis.JIe nieko nedaro ,mes LIBERALU nei vieno nerenkame.Is nauju reikalauti ,o jei ne kviesti nepriklausomus ekspertus ,ir i ES zmogaus teisiu teisma.Reikia organizuoti visuomenini judejim a,surinkti pinigu advokatams ir ekspertams .Ir reikalauti padarytai sveikatai atlyginti nuostolius.Nes cia vezio bus zenklaisi daugiau nei kitur Lietuvoje.Be karbauskio nebus nieko.Juk jis zaliuka s,pamirsote zmones skundus rasyti i VIlniu ,tiesiai kolukieciu vadui.Paziuresim ka jis padarys ,jeigu nieko tai ir nerinkime ir bus pati veiksmingiausia priemone.Greitai jie prades judinti uzpaklius.Beto kam isrinkote tokius miesto atstovus ,kuriE visai nesirupina tokiu svarbiu reikalu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS