Dėl sniego gatvėse – klaipėdiečių įsiūtis: už nevalytus šaligatvius laukia nuobaudos | kl.lt

DĖL SNIEGO GATVĖSE – KLAIPĖDIEČIŲ ĮSIŪTIS: UŽ NEVALYTUS ŠALIGATVIUS LAUKIA NUOBAUDOS

Klaipėdiečių įsiūčiui dėl nevalytų gatvių ir šaligatvių nėra ribų. Miestą prižiūrinčios įmonės sulaukė nuobaudų, tačiau net ir po to miestiečių skundų lavina plaukė į savivaldybę.

Sniegas vedė į neviltį

Gyventojai pastarosiomis dienomis kėlė klausimą, kiek Klaipėdos biudžetui kainuoja gatvių priežiūra žiemą, jei gatvės uostamiestyje pirmadienį ir antradienį atrodė lyg užpustyto miško vidury.

Vienas miestietis feisbuke skundėsi, kad net ir miesto centre esantys keliai skendėjo sniege.

„Visoje S.Daukanto gatvėje nuo prekybos centro „Norfa“ iki pat Herkaus Manto gatvės nevalytas sniegas“, – rašė miestietis.

„Smiltelės ir Šilutės plento sankryža nevalyta nuo šeštadienio, kiekvieną rytą ir vakarą automobiliai ten čiuožia, susidaro avaringos situacijos. Toks jausmas, kad valymo technika nuo sekmadienio nebuvo piečiau Statybininkų prospekto“, – piktinosi kitas klaipėdietis.

Trečiadienį, kai atšilo orai, skundų nesumažėjo. Jau ryte viena klaipėdietė savivaldybei išsakė priekaištą.

Kainuos: baudų sulaukė ir miesto šaligatvius valanti įmonė „Klaipėdos želdiniai“, tačiau „skaudžiau“ įvertintas kelininkų darbas. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

„Neįmanoma nueiti iki darželio „Du gaideliai“ Laukininkų gatvėje. Prie perėjos – gausybė sniego ir dar su vandeniu. Nuo darželio iki prekybos centro „Iki“ visas šaligatvis visiškai nevalytas. Kaip eiti mamai su vežimėliu, neįgaliajam, senam žmogui? Nevalyta visa Laukininkų gatvė nuo 27 iki 31 namo“, – piktinosi klaipėdietė.

Kitas gyventojas sakė, kad sniegas nenukastas Taikos prospekto 121 namo kieme, automobiliai iš jo net negali išvažiuoti.

Mokės po 2 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė patikino, kad miesto gatves ir šaligatvius prižiūrinčios įmonės sulaukė baudų.

„Šiaurinę miesto dalį valo įmonė „Ecoservice Klaipėda“, o pietinę dalį – „Vakarų švara“. Abiem įmonėms skirta po 2 tūkst. eurų bauda. Joms nebus šimtu procentų mokama už gatvių nuvalymą, nes jie vis dėlto jų nenuvalė. Aš ir juos suprantu, jie dirbo, bet labai jau pustė“, – sakė M.Enciutė.

Pastebėjus, kad pusę šiltos žiemos kelininkai gaudavo atlygį už budėjimus, M.Enciutė nusijuokė.

„Kapeikos ten. Jei buvo minusinė temperatūra, jie barstydavo. Be reikalo juoktasi, kad barstė, kai sniego nebuvo. Paryčiais būna rasos taškas, reikėjo barstyti“, – kelininkus užstojo M.Enciutė.

Nuobaudos sulaukė ir miesto šaligatvius prižiūrinti įmonė „Klaipėdos želdiniai“. Jai skirta 750 eurų bauda.

„Pagal sutartį jiems nuobaudos skaičiuojamos pagal kiekvieną nustatytą atvejį. Vienas fiksuotas atvejis įvertintas 150 eurų“, – nurodė M.Enciutė.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistė sakė, kad gyventojų įsiūtis kartais būna nepamatuotas.

„Kelininkai užverčia sniegą ant šaligatvių, atvažiuoja įmonės „Klaipėdos želdiniai“ technika ir jį vėl verčia atgal. Sudėtinga situacija, buvo labai daug sniego. Snigo paromis“, – pastebėjo savivaldybės darbuotoja.

Tikrina kiemus

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistai mėgino aiškintis, kuris namų valdų administratorius ar bendrija neturi sniego kastuvų ir paliko miestiečius bristi per pusnis.

„Bet mes važiavome tada, kai labai snigo. Visi  kiemai buvo vienodi. Neoru dalyti baudas, kai taip sninga. Tačiau vieną kitą adresą pasižymėjome. Namų valdų administratoriai ar bendrijų atstovai privalo valyti kiemus. Ir nepaisantiesiems miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, galiojančių uostamiestyje, grės atsakomybė“, – patikino Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Pagrasino susprogdinti

O štai vienas Klaipėdos rajono gyventojas, įsiutęs dėl nevalytų kelių, pagrasino įmesti granatą į sodų bendrijos „Dituva“ administracijos pastatą.

Administracijos telefonu paskambinęs pilietis rusiškais keiksmažodžiais reiškė nuomonę dėl nevalytų kelių. Administracijos darbuotoja atsakė, kad centrinės sodų gatvės valomos nuo 4 val. ryto.

Gyventojas, išvadinęs moterį žiurke, ėmė šaukti, kad sniege užklimpo jo autobusas.

„Garso įraše, kuriame kas antras žodis keiksmažodis, girdėti, kaip vyras pagrasina susprogdinti bendrijos pastatą. Pareiškęs, kad atvyks po 20 minučių, sakė, jog įmes granatą pro langą, ir darbuotoja gulės kapinėse“, – pasakojo sodų bendrijos pirmininkas Tadas Vaitkus.

Bendrija ne tik savo technika valo gatves, bet ir samdo įmonę.

„Iš 127 km, kuriuos sudaro sodų gatvelės, nuolat valoma 30 kilometrų – visos centrinės gatvės. Jomis važiuoja autobusai, šiukšliavežės. Jei yra bėda, pavyzdžiui, socialinė darbuotoja negali pasiekti sunkaus ligonio ar medikė išvykti į darbą, žmonės kreipiasi, ir mes pagelbėjame“, – patikino T.Vaitkus.

GALERIJA

  • Dėl sniego gatvėse – klaipėdiečių įsiūtis: už nevalytus šaligatvius laukia nuobaudos
  • Dėl sniego gatvėse – klaipėdiečių įsiūtis: už nevalytus šaligatvius laukia nuobaudos
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

miško kv

baisiau negali būti

trisdešimt metų vagia

patys išsirinkot liberastines kiaules

Linda

KELININKAI DIRBA NUOTOLINIU BŪDU....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS