Dėl taršos Pilies uostelyje – tyrimai | kl.lt

DĖL TARŠOS PILIES UOSTELYJE – TYRIMAI

Kuo dvokia Klaipėdos piliavietės apsauginio griovio vanduo? Kodėl jame dvesia žuvys? Tokius ir kitus klausimus uždavė klaipėdietis, antradienį vakare į piliavietę iškvietęs specialiųjų tarnybų darbuotojus.

Vyras tikino dažnai ateinantis įmerkti meškerę į kanalo vandenis. Kaskart jis stebėdavosi bjauriu tvaiku, bet antradienį vakare klaipėdietis pamatė nuo krantinės į griovį išvestą vamzdį, iš kurio, pasak jo, tekėjo bjauriai fekalijomis atsiduodantis vanduo.

Į klaipėdiečio nurodytą vietą atskubėjo visą parą budintys aplinkosaugininkai, bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai ir Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijos darbuotojai.

Pastarieji paėmė kanalo vandens mėginius iš kelių vietų.

Kol kas aišku tik tiek, kad nemalonus tvaikas tikrai buvo, o ant vandens paviršiaus matėsi naftos produktus primenanti plėvelė.

Aplinkosaugos departamento Klaipėdos valdybos skyriaus viršininkas Alfredas Šepštas patikino, kad vamzdis, kurį pastebėjo žvejys, nėra įrengtas nelegaliai.

Savo tyrimą ketino atlikti ir bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai. Tinklų departamento vadovas Marius Martinaitis patikino, kad įmonės darbuotojai taip pat prisidės prie tyrimo.

Žvejo minimas vamzdis nėra kažkieno pastatytas nelegaliai, tai yra bendrovės "Klaipėdos vanduo" įrengtų lietaus nuotekų išleistuvas.

"Tą patį vakarą išleistuvas buvo uždarytas, o naftos produktai neutralizuoti dispergentu. Trečiadienį darbuotojai išplovė įrenginį, kuris susijęs su minėtu išleistuvu, todėl situacija neturėtų kartotis. Inžinierius bando aiškintis, ar nėra prijungta kažkas, kas neturėtų būti prijungta. Panašu, kad prie tų pačių tinklų prijungti papildomi lietaus tinklai ar drenažiniai vamzdžiai iš teritorijos, kuri neseniai sutvarkyta. Gali būti, kad teršalai galėjo atitekėti iš ten. Buitinę taršą būčiau linkęs atmesti, tai turėtų paaiškėti ištyrus vandens mėginius", – paaiškino M.Martinaitis.

Nuotekų inžinierius diagnozavimo prietaisais patikrins, iš kur galėjo atitekėti taršalai.

Uostelyje vanduo neteka, jo kokybę lemia ir čia švartuojamos jachtos bei kiti maži laiveliai. Todėl nenuostabu, kad kanale žmonės mato ir buitinių šiukšlių. Neatmestina, kad dalį jų atpučia stiprūs pajūrio vėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS