Dėl veiklos pajūryje – painiava | kl.lt

DĖL VEIKLOS PAJŪRYJE – PAINIAVA

Klaipėdos pajūryje vyksta ne kiekvienam suvokiami dalykai. Prie jūros, palei taką į Šiaurinį molą, pernai pasistatęs metalinius konteinerius klaipėdietis Germanas Čepas įsitikinęs, kad valdininkai jam kaišioja pagalius į ratus. Tačiau valstybės tarnautojai stebisi vyro nenoru vykdyti nurodymus ir paklusti reikalavimams.

Vėl paprašė leidimo

Raštai keliauja iš institucijos į instituciją, o vaizdas pajūryje kuo toliau, tuo labiau kelia toli gražu ne estetinius jausmus.

Pernai minėtoje vietoje buvo pastatyti penki konteineriai, šiemet jų liko trys. Aprūdiję griozdai primena ne stovyklavietę, o benamių gūžtą. Vaizdą dar labiau darko šalia kažkieno paliktas nevažiuojantis visureigis.

G.Čepas pernai buvo gavęs leidimą rengti renginį, kurį pavadino "Gaudyk bangą".

Pasakodamas apie savo veiklos ketinimus pajūryje, vyras minėjo, kad, be įvairių pramogų, filmų peržiūrų, koncertų, į renginio sąvoką įtraukė ir vaikų mokymą plaukti jūroje.

Pernai buvo pastatyti penki konteineriai, šiemet jų liko trys. Aprūdiję griozdai primena ne stovyklavietę, o benamių gūžtą.

Praėjusiais metais jam nepavyko vykdyti veiklos, nes, kaip pats sakė, buvo užsiundytas įvairiausiais tikrintojais ir dirbti nebeturėjo galimybės.

Šiemet G.Čepas, būdamas viešosios įstaigos "Plaukimas visiems" vadovu, vėl prašė savivaldybės išduoti leidimą toje pačioje vietoje, kur padėti metaliniai konteineriai, rengti renginį.

Plaukimui – pavojinga vieta?

Prieš atsakydami interesantui savivaldybės darbuotojai surengė tarpžinybinį susirinkimą ir įvairias institucijas prašė pasisakyti šiuo klausimu.

Pajūrio gelbėtojai, aplinkosaugininkai, viešosios tvarkos prižiūrėtojai bei kiti dalyvavusieji susirinkime buvo nusiteikę vienodai – neleisti G.Čepui organizuoti renginio pajūryje.

Gelbėtojai tikino, esą netoli molo, kur ketinama mokyti vaikus plaukti, tai daryti ypač pavojinga, ten esanti gili įduba.

Be to, tai vieta, kur leidžiama atsivesti šunis. Šioje vietoje plaukiojama kateriais ir vandens motociklais, todėl vaikams čia būtų nesaugu.

Gelbėtojų įsitikinimu, su vaikais gali dirbti tik sertifikatus turintys plaukimo mokytojai.

Nepritarė G.Čepo prašymui ir aplinkosaugininkai, ir kiti susirinkime dalyvavę atsakingi asmenys.

"Prašymo autoriui išsiųstas atsisakymas išduoti leidimą. Tuo pat metu pasiūlyta renginį organizuoti kitoje vietoje. Tai, ko jis prašė, pagrįsta gražiai aprašytais dalykais: vaikų užimtumas ir mokymas plaukti. Buvome pilni teigiamų emocijų išduoti tą leidimą, bet, pradedant rengti reikalingus dokumentus, mums būtina analizuoti tą teritoriją. Pasitarimas parodė, kad mūsų nuogąstavimai buvo pagrįsti. Argumentai neišduoti leidimo buvo labai svarūs", – tikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovė Kristina Vintilaitė.

Maudytis niekas nedraudžia?

Nors leidimo negavo, G.Čepas neneigė rengiantis stovyklas ir ties konteineriais jūroje mokantis vaikus plaukti. Jis tikino, kad tai yra jo individualios įmonės veikla, o ne renginys.

To esą jam niekas negali uždrausti daryti.

Už šešių dienų stovyklą G.Čepas teigė imantis 77 eurų mokestį.

K.Vintilaitės minėtą atsisakymą suteikti leidimą renginiui "Pagauk bangą 2" jis pavadino rašinėliu ir tikino dėl to kreipęsis į Administracinių ginčų komisiją, bet žinios apie paskirtą posėdį dar negavęs.

Raštas buvęs labai nekonkretus, iš jo G.Čepas nesupratęs, ką konkrečiai savivaldybės darbuotojai nusprendė.

"Mes dabar gaudome bangą, maudytis jūroje mums niekas nedraudžia. Mokome vaikus plaukti. Tai yra kaip pasiruošimas renginiui, kurio metu tėveliams parodytume, ko vaikai išmoko. Tas pats, kaip atvažiuoja Selas ir prieš tai stato scenas ir ruošiasi koncertui. Mes plaukiojame ne tik jūroje, bet ir baseine, sportuojame sporto salėse. Priešingai nei nurodo mūsų biudžetinių įstaigų darbuotojai, atsiradus šiokioms tokioms bangoms draudžiantys maudytis, mes laikomės nuostatos – vaikus reikia pratinti prie jūros, mokyti juos joje elgtis, o ne baidyti ir žmones gąsdinti. Bangos yra didžiausias malonumas žmonėms, kurie moka jūroje elgtis. Mano anūkė dar neturi ketverių, o jau plaukioja trijų metrų aukščio bangose. Reikia mokyti, o ne drausti", – įtikinėjo G.Čepas.

Ieško mašinos savininko

Estetinį pakrantės vaizdą gadina ir šalia konteinerių riogsantis visureigis nuleistomis padangomis. Dėl to savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pradėjo administracinę teiseną, ieško šios mašinos savininko, kuris, pasirodo, gyvena ne Klaipėdoje.

"Visureigis – tų žvejų. Tas supuvęs kledaras jau seniai čia stovi. Pernai buvome jį nustūmę toliau, kad netrukdytų, o dabar nebejudiname", – paaiškino G.Čepas.

Priekaištus dėl pajūrio zonos nepuošiančių konteinerių G.Čepas atremia savais argumentais. Jis ketinęs juos paversti panašiais į Nojaus laivus, papuošti vėliavomis.

Vyras pasakojo, kad jo konteineriai buvo ne kartą nusiaubti, įsilaužta į vidų, nupjauti elektros kabeliai, nuplėštas ekranas, nudrėkstos girliandos, pavogti baldai.

G.Čepas prasitarė, kad kitais metais ieškos būdų įsikurti kitoje pajūrio vietoje, tarsis su kitų teritorijų valdytojais.

GALERIJA

  • Dėl veiklos pajūryje – painiava
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

jokios atsakomybes

viskas ok, kol neduk Dieve, nuskes koks vaikas, tada toks plaukiojimo mokytojas rankeles nusiplaus ...

Tevas

Sitam fotografui noreciau uzduoti klausima, kas jam suteike teise fotografuoti nepilnamecius?

Piktas

Surinkti tas surudijusias "dezes" ir, kad ju daugiau pajury nebutu. Tamposi cia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS