Diplomatas dirba patarėju | kl.lt

DIPLOMATAS DIRBA PATARĖJU

Buvęs Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius – jau du mėnesius Lietuvoje. Šiuo metu jis dirba patarėju Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamente.

Penkerius metus Kaliningrade Lietuvos generalinio konsulo pareigas ėjęs V.Stankevičius šių metų gegužę baigė tarnybą šioje Rusijos Federacijos srityje ir sugrįžo į Lietuvą.

Užsienio reikalų ministerija iš Kaliningrado ir Sankt Peterburgo vienu metu atšaukė Lietuvos generalinius konsulus – V.Stankevičių ir Aušrą Semaškienę.

Nors ministerijos atstovai tada šio sprendimo priežasčių neįvardijo, V.Stankevičius tvirtino, kad tiesiog pasibaigė jo kadencija. Kas pakeis buvusius konsulus Rusijos Federacijoje – iki šiol neaišku.

„Ar ilgai dirbsiu patarėjo darbą, priklausys nuo ministerijos vadovybės. Ne kartą minėjau, kad darbuosiuosi ten, kur bus įsakyta. Noriu pasidžiaugti, kad jau esu karjeros diplomatas, su manimi pasirašyta neterminuota darbo sutartis, tai reiškia, kad bet kada galiu būti paskirtas dirbti į bet kurią šalį“, – dienraščiui teigė V.Stankevičius.

Klaipėdietis tvirtino, kad taip jau likimas susiklostė, jog ne kartą teko pakeisti darbo pobūdį.

V.Stankevičius – buvęs tolimojo plaukiojimo kapitonas, buvęs politikas – dvi kadencijas dirbo Seime, dabar – diplomatas.

Beje, prieš daugiau nei du mėnesius savo konsulą Vladimirą Malyginą iš Klaipėdos atšaukė ir Rusija. Esą jis iš Lietuvos išvyko, nes pasibaigė kadencija, V.Malyginas paskirtas dirbti Maskvoje.

Kol kas Klaipėdoje laukiama kito generalinio konsulo. Kas juo taps, nepranešama. Konsulo pareigas laikinai eina patarėjas Vladimiras Novikovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS