Dovilų centre per naktį atsirado „plyta“ | kl.lt

DOVILŲ CENTRE PER NAKTĮ ATSIRADO "PLYTA"

Dovilų gyventojams antradienio rytą nuostabą kėlė per naktį atsiradęs naujas Kelių eismo ženklas. Prie centrinės miestelio sankryžos išdygo "plyta".

Klaipėdos rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos sprendimu, nuo šiol eismas miestelio centre bus nukreipiamas kitokia schema.

Dovilų centre susikerta keli keliai – nuo Klaipėdos pusės besidriekianti Klaipėdos gatvė sukasi Minijos upės link, o sankryžoje ši gatvė susikerta su Gargždų gatve, kuri per miestelį veda Klaipėdos rajono policijos komisariato link.

Pagrindiniu keliu laikomasi krypties Klaipėdos g. – Gargždų g.

Ties šių dviejų gatvių sankryža dar įsilieja eismas iš šalutinės Žemaitės gatvės.

O kiek toliau, pavažiavus Gargždų kryptimi, už šimto metrų, į pagrindinį kelią įsilieja dar ir Parko gatvė.

"Eismas miestelio centre buvo tikrai itin sudėtingas, daug kelių, daug ir krypčių. Pati sankryža yra didelė, tačiau susikertant įvairioms gatvėms, nebuvo itin saugu. Važiuojantieji Parko gatve į pagrindinį kelią įvažiuoja įstrižai, matomumas ten buvo prastas, todėl nuspręsta eismą nukreipti kita linkme", – aiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus.

Prie Parko gatvės sankirtos su Gargždų gatve buvo pastatytas eismą draudžiantis ženklas, o eismas nukreipiamas pro papildomą kelių metrų atšaką.

"Važiuosime pro naują Dovilų miestelio paminklą. Tokiu būdu į pagrindinę gatvę bus įvažiuojama stačiu kampu. Vadinasi, matomumas iš abiejų pusių vairuotojui bus geresnis", – aiškino A.Ronkus.

Nors šioje sankryžoje avarijų nebuvo, tačiau pokyčių pageidavo miestelio bendruomenė ir seniūnija.

Prie šios sankryžos įsikūrę svarbiausi miestelio objektai, dvi parduotuvės, mokykla ir darželis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Doviliškis

Labai gerai kad tas ženklas atsirado !!! Gerokai saugiau išsukti iš autobusų stotelės. Miestelio centre taip pat labai gerai būtų "žiedinė" sanktyža. Dabartinė tikrai nesaugi dėl didelio sunkųjų mašinų srauto. Jos lekia per miestelį nemažindamos greičio net posūkiuose.

Tika

labai daug tenka pro ten važiuoti, matomumas geras buvo, avarijų ten nebūdavo, tačiau metų galas kažkam reikėjo įsisavinti pinigus, todėl ir pristatė ženklų reikia ar nereikia.

Juokas

Tai jau tikrai bendruomenė norėjo... Nejuokinkit... Kai neturi ką veikti, tai reik parodyti, kad dirbi ir už ką iš mokesčių mokėtojų gauni pinigus. Tas kas sugalvojo, nera važiavęs ta sankryža....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS