Dviračių paviljonus pagaliau atvers | kl.lt

DVIRAČIŲ PAVILJONUS PAGALIAU ATVERS

Atnaujinto Rumpiškės gatvės kvartalo gyventojams – džiugi žinia, jau kitą savaitę jie galbūt galės naudotis septyniomis dviračių saugyklomis. Techniškai nameliai yra paruošti, beliko nedidelis formalumas – sutvarkyti šių statinių administravimo klausimą.

Užtruko viešieji pirkimai

Saugyklos dviračiams Taikos prospekte, Sausio 15-osios ir Rumpiškės gatvių kiemuose pastatytos prieš trejus metus, bet iki šiol kvartalo gyventojai jose savo dviračių laikyti negalėjo.

Tiesa, kelios saugyklos nebuvo tuščios, viena naudojosi vietos bendruomenė, kitoje buvo laikomi daiktai, paaukoti karo pabėgėliams.

Kaip pasakojo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė, teko rengti daug viešųjų pirkimų.

Pradžioje bandyta juos organizuoti perkant reikalingus įrenginius visiems paviljonams vienu kartu, bet nesėkmingai, todėl teko skaidyti pirkimus.

Veiks vaizdo kameros

Pastaruoju metu laukta, kada bus nupirkti ir sumontuoti stovai dviračiams. Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto“ vadovas Andrius Samuilovas patvirtino, kad visi stovai jau nupirkti ir sumontuoti.

Tai buvo paskutinis pirkinys, pagaliau visos saugyklos yra rakinamos specialiais užraktais, turi apšvietimą, šildymą, pandusus, vaizdo kameras.

Belieka sulaukti, kada savivaldybės Transporto skyrius organizuos dviračių saugyklų administravimo paslaugos įteisinimą.

Tai darys, kaip jau anksčiau buvo skelbta, savivaldybės įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Administravimas reiškia tai, kad kelis kartus per metus paviljonuose teks valyti langus, kartą per mėnesį švarinti grindis, prižiūrėti užraktus ir kortelių išdavimą gyventojams.

Įmonės darbuotojai turės pasirūpinti informacinių plakatų užklijavimu.

Esame turėję situacijų, kai teko tvarkyti šiukšliadėžes ir kitus objektus dar iki priėmimo komisijos apžiūros.

Laukė komisijos

„Pirkimas nėra didelis, todėl užtrukti neturėtų, tikiuosi, užteks savaitės. A. Samuilovas mane informavo, kad jie jau pasiruošę startuoti. Suprantu, kad žmonės to jau labai laukia“, – sakė I. Kubilienė.

Kol rangovai nėra baigę darbų, jie atsakingi už visus daiktus kvartale.

Taip atsitiko su sporto aikštele, ji buvo sugadinta dar neperėmus statybvietės iš rangovo.

Darbai kvartale jau baigti, rangovai jau nebėra atsakingi už įrenginius, todėl bus galima leisti žmonėms naudotis saugyklomis.

„Be to, tai yra europinis projektas, todėl agentūros darbuotojai atvažiuos tikrinti. Viskas turės būti švaru ir tvarkinga. Esame turėję situacijų, kai teko tvarkyti šiukšliadėžes ir kitus objektus dar iki priėmimo komisijos apžiūros. Bet dabar galima džiaugtis, gyventojai jau galės statyti savo dviračius į tam skirtas saugyklas“, – atskleidė I. Kubilienė.

A. Samuilovas patikino, kad naudotis dviračių nameliais bus galima nemokamai.

Saugyklų neprašo

Dar dvi tokios saugyklos vėliau bus perduotos naudoti klaipėdiečiams Rumpiškės kvartale.

Kol kas daugiau panašių įrenginių Klaipėdoje nėra planuojama įrengti. Valdininkė atviravo, kad tokios saugyklos, kokios netrukus pradės veikti, yra pernelyg brangios.

Malūnininkų gatvėje yra kur kas paprastesnių ir pigesnių įrenginių.

Saugyklų dviračiams klaipėdiečiai neprašo. Šiuo metu tvarkomame Sportininkų gatvės kvartale gyvenantys žmonės laukia kelių kiemų sutvarkymo, bet įrenginių dviračiams laikyti paprašė tik vienas žmogus.

Tai yra signalas miesto tvarkytojams, kad didelio poreikio šiems įrenginiams lyg ir nėra.

I. Kubilienė neatmetė galimybės, kad dviračių saugyklas galėtų pastatyti „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Česka

Vagių rojus

Plento g

Reikia saugyklos , ir plento g

SUSIJUSIOS NAUJIENOS