Džiugios žinios Vitės kvartalo bendruomenei: į parką – požemine perėja | kl.lt

DŽIUGIOS ŽINIOS VITĖS KVARTALO BENDRUOMENEI: Į PARKĄ – POŽEMINE PERĖJA

Vitės kvartalo bendruomenei – džiugios žinios. Atsižvelgta į gyventojų norus turėti pėsčiųjų perėją po geležinkeliu, tad į miesto parką žmonės ateityje galės patekti be didelių vargų.

Asociacija "Vitės bendruomenė" sulaukė Susisiekimo ministerijos rašto, kuriame tikinama, jog bendruomenės ir Klaipėdos savivaldybės išreikštas poreikis įvertintas rimtai.

"Siekiant užtikrinti projekto įgyvendinimą ir geležinkelių transporto eismo saugą bei pėsčiųjų, kertančių geležinkelio kelius Klaipėdos mieste, saugumą, nuspręsta, kad turi būti įrengiama dviejų lygių pėsčiųjų perėja po geležinkelio keliais tarp Pušyno gatvės ir Parko gatvės", – rašoma ministerijos rašte.

Viceministras Valdas Klimantavičius informavo, kad Susisiekimo ministerija, įmonė "Lietuvos geležinkelių infrastruktūra" ir Klaipėdos savivaldybė šiuo metu vertina galimą kiekvienos suinteresuotųjų pusių indėlį, siekiant įgyvendinti pėsčiųjų perėjos įrengimo projektą ir galimus šio projekto įgyvendinimo terminus.

Vitės bendruomenės pirmininkas Tomas Meškinis tikino, kad projektas turėtų būti finansuojamas iš ES pinigų.

"Savivaldybė ir geležinkelininkai prisidėtų tik keliais procentais. Projektas turėtų būti suskirstytas į du etapus. Pirmuoju būtų pastatyta garso izoliacinė sienelė iki perėjos, o antruoju etapu turėtų būti įrengta pati perėja", – aiškino T.Meškinis.

Bendruomenės norais geležinkelininkai ne itin džiaugėsi, gyventojams siūloma į miesto parką žingsniuoti Herkaus Manto gatvėje įrengtais laiptais.

"Mamoms su vežimėliais tai yra neįmanoma. Mamos iš senamiesčio ir toliau į parką traukia Vitės kvartalu. Juk mes neturime jokio kito parko, tik šį. Aplink uostas ir jo tvoros. Gyventojai turi turėti galimybę pasiekti parką", – tikino T.Meškinis.

Geležinkelininkai siūlė miestiečiams rinktis antžeminę perėją.

"Mes tokios nenorime. Jau yra viena, kurios niekam nereikia. Metalo konstrukcija žiemą apledija, nepatogu. O kaip neįgalieji? Kur jiems dėtis? Gal tuomet liftus tegul įrengia Herkaus Manto gatvėje, prie stačių laiptų? Tik kažin ar tai bus pigiau", – svarstė bendruomenės pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Saulius

Tikėkimės, kad tai bus apšviestas tunelis, tinkamas ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams, neįgaliesiems ir visiems kitiems bevariklio transporto naudotojams :)

uj

neberukykite tos pigios zoles

Tiesa

Tunelis bus daug ilgesnis ir daug tamsesnis. Po kelių metu jis atrodys kaip visos miesto požeminės perėjos primyzstos supelyjusios ir subirejusios. Toje vietoja gelezinkeli kisti pozeme, o ne zmones. Ir triuksmo problemos issisprestu, ir susisiekimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS