Eismo reguliavimo pokyčiai Klaipėdoje: dėl naujų šviesoforų – sumišimas | kl.lt

EISMO REGULIAVIMO POKYČIAI KLAIPĖDOJE: DĖL NAUJŲ ŠVIESOFORŲ – SUMIŠIMAS

Eismo reguliavimo pokyčiai, kurių laukia visi vairuojantys klaipėdiečiai, vis dar ateities dalykas. Nors kai kuriose vietose šviesoforai jau įrengti, žalioji banga kol kas dar neveikia.

Tvarko ir šaligatvius

"Tai didžiulis projektas, intensyviai dirbame kiekvieną dieną, bet kol kas apie didesnius pokyčius pranešti negalime. Džiaugiamės, kad orai leidžia dirbti be sutrikimų, kad neatkasėme kažkokių archeologinių vertybių ir dėl to nesame priversti gaišti. Darbų pabaigą planuojame tik metų gale, laukia labai daug darbo, reikia sujungti šviesoforus daugybėje sankryžų. Miesto tvarkytojai tuo pat metu dirba ir šiose gatvėse, tvarko ir šaligatvius", – pasakojo sujungtoms savivaldybės bendrovėms "Gatvių apšvietimas" ir "Klaipėdos autobusų parkas" vadovaujantis Vaidas Ramanauskas.

Minijos ir kitomis gatvėmis važiuojantys vairuotojai pastebi, kad kai kurie nauji šviesoforai jau veikia. Dėl dalies jų kyla net diskusijų ir nepasitenkinimo.

Antai Minijos gatvėje, ties sankryža su Rūtų gatve, atvažiuojantieji nuo miesto centro staiga pamato, kad kairysis šviesoforas rodo tik, kada leidžiama sukti į kairę.

Kaip elgtis?

Ne visi vairuotojai susigaudo, kaip elgtis, kai rodyklės ženklas būna raudonas. Persirikiuoti į dešinę ar važiuoti tiesiai nepaisant šviesoforo? Į šį klausimą pats sau atsako ne kiekvienas.

Džiaugiamės, kad orai leidžia dirbti be sutrikimų, kad neatkasėme kažkokių archeologinių vertybių ir dėl to nesame priversti gaišti.

Vairuotojai yra pratę, kad šviesoforu reguliuojamose sankryžose nereikia svarstyti, įsižiebusi raudona arba žalia šviesa nepalieka vietos diskusijoms.

Dėl šios sankryžos uostamiesčio vairuotojų pamėgtose socialinių tinklų paskyrose kyla diskusijos su šimtais komentarų.

Žinovai tikina, kad, degant raudonam ženklui, rodančiam posūkio signalą, ir antrąja eismo juosta galima važiuoti tiesiai.

"Tie šviesoforai, kurie naujai pastatyti, jau veikia. Tiesa, dar ne išmaniai, žaliosios bangos dar nėra, bet eismas jau reguliuojamas. Rugsėjo 1-ąją, kai gatvėse žymiai padaugės mašinų, blogiau nebus, šviesoforai veikia ta pačia programa, kaip veikdavo seniau. Kol kas paefektyvinti eismo neturime galimybės. Iki rugsėjo 1-osios neturime galimybės padaryti tai, kas numatyta", – paaiškino V.Ramanauskas.

Vaidas Ramanauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jau suderino tarpusavyje

Jau veikia naujas šviesoforas S.Dariaus ir S.Girėno gatvių sankryžoje.

Vos už kelių dešimčių metrų eismą stabdo dar vienas šviesoforas prie perėjos netoli Vitės progimnazijos.

Šie du šviesoforai tarpusavyje jau suderinti taip, kad nestabdytų eismo.

Vitės kvartalo gyventojams tai didžiulė naujiena. Pėstieji ja džiaugiasi, o vairuojantieji piktinasi, tikindami, kad gaišinamas laikas, ir tenka sudeginti daugiau degalų.

Kol kas galima tik spėlioti, ar važiuoti viena pagrindinių miesto arterijų metų gale taps patogiau.

GALERIJA

  • Naujovė: S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje vienas netoli kito jau veikia du šviesoforai.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Arūnas

Išasfaltuokit tas sankžyžas pagaliau.o tai gyrės kad naktim asfaltuos kad eismo netrugdyti.nepraėjo nė puse metu o mes vis dardam per nuskusta asfalta

Petras

panasu ,kad administracija kuruoja sviesoforu bizni

Rimas

tie kas rengia sviesoforus panasu,kad nera sedeje uz vairo is vis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS