Ekologinės nelaimės Salantuose kaina – 100 tūkst. eurų | kl.lt

EKOLOGINĖS NELAIMĖS SALANTUOSE KAINA – 100 TŪKST. EURŲ

Salantų miestelį dyzelino tvaiku apgaubusi istorija Kretingos rajono savivaldybei jau kainavo 100 tūkst. eurų. Kas turės atlyginti gamtai padarytus nuostolius, rajono valdžia mėgino klausti aplinkos ministro Simono Gentvilo, kuris atvyko į ekologinės nelaimės vietą.

„Su S.Gentvilu sutarėme, kad ministerija ieškos finansinių galimybių pagelbėti savivaldybei šalinant taršos padarinius Salantuose“, – viltimi dalijosi Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Paieškos Salantų miestelio Žemaitės gatvėje esančiame sklype vis dar tęsiasi.

Iki šiol jau rasta apie 40 statinių po 200 l talpos su naftos produktais, keletas įvairaus dydžio sklidinų cisternų, dešimtys butelių su įvairiais skysčiais, beveik 40 šarminių akumuliatorių.

Iš Salantų utilizuoti jau išvežta apie 150 t užteršto vandens ir virš 20 t įvairių naftos produktų.

Emocijos: sodybos vaizdas šokiravo aplinkos ministrą S.Gentvilą (dešinėje), kuriam Kretingos rajono meras A.Kalnius (kairėje) aprodė tai, kas dešimtmečius gulėjo po žeme. (Kretingos rajono savivaldybės nuotr.)

Preliminariai skaičiuojama, kad savivaldybės išlaidos, šalinant taršos padarinius Salantuose, jau gali siekti virš 100 tūkst. eurų.

Ekstremali situacija Salantuose prasidėjo, kai iš vieno privataus sklypo į drenažinius vandenis ėmė tekėti dyzelinu užterštas vanduo. Kelias dienas aplinkosaugininkai ir Salantų seniūnijos darbuotojai suko galvas, iš kur atiteka teršalai.

Pradėjus rausti drenažo sistemas, tyrėjus jos nuvedė į vieną privatų sklypą, kurio savininkas jau miręs.

Paaiškėjo, kad žmogus savo sklype po žeme užkasė dešimtis statinių su teršalais.

Aplinkosaugininkai dar nesuskaičiavo, kokia žala buvo padaryta gamtai, tačiau įvardijama, kad už vieną toną naftos produktų, patekusių į aplinką, bauda gali siekti apie 41–42 tūkst. eurų.

Kretingos rajono valdžia dar negavo tvirto ministerijos pažado, kad ekologinės nelaimės likvidavimo išlaidos neguls tik ant savivaldybės pečių, tikimasi, kad bus surasta ir kita išeitis.

GALERIJA

  • Ekologinės nelaimės Salantuose kaina – 100 tūkst. eurų
Kretingos rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Aha

Jis dirbo melioracijoje, turėjo techniką.

Salantiškis

Taigi diedukas ir kuru anais laikais prekiavo, žmogus ir aukso buvo prijasęs, bet kas tai besakys jai rado. O dar kiek žemių turėjo visur susipirkęs. Be to žmona tai dar gyva, gal pasiteiraut reiktų.

taip.

Su kastuvu jis nneuzkase,turi buti dar gyvu bendrininku,bent jau maciusiu ir tylejusiu,jie taip pat is dalies bendrininkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS