Erozijai Dangės krantinėje stabdyti – projektas | kl.lt

EROZIJAI DANGĖS KRANTINĖJE STABDYTI – PROJEKTAS

Siekiant apsaugoti Dangės upės krantą nuo irimo, pradėtas rengti techninis projektas, kuriuo bus siekiama sutvirtinti krantinę ir sustabdyti eroziją. Tikimasi, kad projektavimas vyks sklandžiai ir darbus bus galima pradėti jau kitų metų pavasarį.

Erozija Dangės krantinėje susidarė ties Botanikos sodu. Ši problema biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ specialistų buvo pastebėta dar pernai.

„Po didelių audrų pajūris buvo nustekentas, o upės vanduo – smarkiai pakilęs. Tada pastebėjome, kad krantas ties dviračių taku pradėjo byrėti. Truputėlį savo jėgomis tvarkėme. Matėme, kad nepavyks, dėl to pradėjome planuoti pinigus projektui. Šiuo metu vyksta susitikimai, žiūrima, kokios apimties erozija ir ko reikia visiškam krantinės atstatymui“, – sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis.

Kiek tiksliai projektas kainuos, kol kas nežinoma, kadangi šiuo metu vyksta krantinės apžiūros ir pasitarimai dėl tolesnių darbų.

„Kitais metais turėtų prasidėti pagrindiniai tvarkymo darbai. Tad dabar vyksta susitikimai, pokalbiai su rangovais, kurie projektuos krantinę. Bus matyti, kiek tai kainuos ir kokius darbus reikės atlikti. Yra įvairių būdų atstatyti krantinę“, – sakė pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS