Europos jaunimo sostinės metų atgarsiai: renginiai susilauks vertinimo | kl.lt

EUROPOS JAUNIMO SOSTINĖS METŲ ATGARSIAI: RENGINIAI SUSILAUKS VERTINIMO

Metus vadinta Europos jaunimo sostine Klaipėda perleido šį vardą Albanijos sostinei Tiranai. Bet tuo reikalai su Europos jaunimo forumu nesibaigia, dar metus klaipėdiečiai turės atsiskaitinėti, kaip įgyvendino iš anksto sukurtų programų planus.

Metai baigėsi, atėjo laikas atsiskaityti, ar viskas pavyko. Į savivaldybės salę susirinkę su projektu "Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021" susiję asmenys Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko buvo paprašyti ne tik girtis, bet ir atsakyti į viešumoje ir ypač spaudoje išsakytą kritiką.

Meras patikino, kad visų metų veikla šįsyk dar nebuvo aptarinėjama, atsiskaitymo ir vertinimo laikas dar tik prasideda.

Laukia ilgas procesas, nes tarpinių atsiskaitymo stotelių yra nemažai ir visos jos turės būti įgyvendintos.

Sukviesti projekto veiklai vadovavę atstovai buvo paprašyti paaiškinti, kaip bus vykdomas vertinimas, kur ir kaip jis bus pristatomas, kas tai darys.

Pasirodo, savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinatorei Aistei Valadkienei savo ataskaitas turės pateikti kiekvienos numatytas programas vykdžiusių platformų vadovai. Ji įvertins, ar tai, kas nuveikta, atitinka pradinėse paraiškose išdėstytus ketinimus.

Patvirtintos ataskaitos bus pateiktos Klaipėdos miesto tarybai bei visuomeninėms taryboms.

"Šventė baigėsi, kaip ir kam ji patiko, palieku kiekvienam atskirai spręsti. Faktas, kad ji sukėlė įvairių emocijų. Laukia ilgas procesas, nes tarpinių atsiskaitymo stotelių yra nemažai ir visos jos turės būti įgyvendintos. Aš labai prašiau vertinti visą kontekstą, ne tik dėstyti pasigyrimus. Norėčiau, kad būtų atkreiptas dėmesys, kaip kažkas įvyko arba neįvyko. Todėl prašiau vertinti ne tik organizatorių teikiamą informaciją, bet ir viešąją nuomonę, ir padaryti tai dalykiškai", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Paprašiau, kad šiame atsiskaitymo etape pasitraukti panorusių asmenų darbai taip pat būtų įvertinti.

Meras nustebo, kad pagrindinė projekto "Europos jaunimo sostinė 2021" koordinatorė Greta Meškauskienė nusprendė nebepratęsti sutarties artėjantiems metams, nors tokią galimybę turėjo.

"Kiek žinau, ji dabar serga ir su ja nėra būdų pabendrauti. Paprašiau, kad šiame atsiskaitymo etape pasitraukti panorusių asmenų darbai taip pat būtų įvertinti", – neslėpė nuostatos V.Grubliauskas.

Kitų metų pabaigoje klaipėdiečių pastangas įvertins ir Europos jaunimo forumas.

Uostamiesčio meras įsitikinęs, kad Klaipėdai, kaip buvusiai Europos jaunimo sostinei, yra kuo didžiuotis, tai pažymėjo ir Tiranos meras, perėmęs simbolinį raktą.

Įvairovė: apie Europos jaunimo sostinės metų renginius esama nevienareikšmiškų nuomonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS