Ferdinando aikštėje – darbų įkarštis | kl.lt

FERDINANDO AIKŠTĖJE – DARBŲ ĮKARŠTIS

Ferdinando skveras keičia savo veidą. Nors pandemija sutrukdė darbininkų planus, rudenį klaipėdiečiai šią erdvę pamatys visai kitokią, nei buvo iki šiol.

S.Daukanto, Bokštų ir Jūros gatvių apsuptas skveras atsikratė nevienareikšmę prasmę turėjusių kryžių.

O archeologai, šioje vietoje atradę vėlyvojo neolito gyvenvietę, perrašė Klaipėdos istoriją, ją paankstindami ne mažiau nei porą tūkstantmečių. Bendrovės "Tilta" projektų vadovas Egidijus Skarbalius patikino, kad archeologai savo darbą atliko gerai ir greitai – skvero rekonstrukcijai tai nesutrukdė.

E.Skarbalius pasakojo, kad karo pabaigoje viename skvero gale aviacijos bombos buvo palikusios nemenkų duobių, jos buvo užpiltos statybinėmis atliekomis, kurios atvežtos iš senamiesčio pastatų griuvėsių.

Pradėjus skvero rekonstrukciją, tokio grunto darbininkams nepavyko sutankinti, jį teko stiprinti. Kol tokie sprendiniai buvo priimti, užtruko šiek tiek laiko. Be to, paaiškėjo, kad aukštos įtampos elektros kabeliai buvo pernelyg aukštai, juos teko pagilinti ir apsaugoti specialiais šarvais.

Šią savaitę ketinama pradėti kloti aikštės pagrindus. Per gegužę skveras turėtų įgauti tokį vaizdą, koks numatytas projekte.

Šviesaus akmens plokštės lyg tyčia buvo gaminamos labiausiai pandemijos apimtame Kinijos regione.

"Noriu nuraminti klaipėdiečius, kad akmenys bus gabenami apie du mėnesius, tad net jei koks nors virusas prie jų ir būtų prikibęs, per tą laiką žus. Viena dalis plokščių jau plaukia į Klaipėdą, kita – gaminama. Per gegužę visas reikiamas kiekis statybinių medžiagų turėtų išplaukti iš gamintojų. Tikėtina, kad 26 konteineriai akmens atplauks antroje vasaros pusėje. Iki tol visas pagrindas bus paruoštas. Beliks supjaustyti plokštes ir jas pakloti. Tikimės iki rugsėjo sudėti akmenis", – apie planus pasakojo E.Skarbalius.

Po to akmenys bus graviruojami, skvere žadama pavaizduoti miesto maketą. Jis atspindės miesto gatvių tinklą, gyvenamuosius kvartalus, bus išgraviruoti namų siluetai. Šiems darbams taip pat gali prireikti kelių savaičių.

Po to beliks pasodinti medžius ir bus galima pakviesti klaipėdiečius į dar vieno skvero atidarymą.

Dabar tikimasi, kad šios iškilmės turėtų įvykti spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Laima

Na šaunu, toje vietoje reikėtų kažką gražaus įrengti. Nes žmonės ten po mišių galėtų susėdę pasibendrauti, Be to vestuvininkai ir krikšto momentus Įsiamžinti.

to sovietiniam

tu gal nesveikas?Ar toks durnas visada buvai?

Sovietiniam žmogbezdžioniui

Iš kur girdėsi, jei akys ir ausys buvo užkimštos MOKSLINIO komunizmo paistalais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS