Ferdinando aikštėje plušės meistrai: grindinyje graviruos miesto žemėlapį | kl.lt

FERDINANDO AIKŠTĖJE PLUŠĖS MEISTRAI: GRINDINYJE GRAVIRUOS MIESTO ŽEMĖLAPĮ

S. Daukanto, Bokštų ir Jūros gatvių apsuptoje Ferdinando aikštėje jau galima įžvelgti, kaip ji netrukus atrodys. Šią savaitę čia darbus ketina pradėti skulptoriai.

"Šiais metais veikiausiai nespėsime padaryti vienintelio darbo – pasodinti žolės. Baiminuosi, kad šiemet galime nespėti suolų "apsiūti" mediena, tai padaryti galime tik tada, kai skulptoriai baigs darbą ir nebekels dulkių. Mes bandome prognozuoti, kad statybos darbus lapkričio gale būsime baigę. Jau šią savaitę į Klaipėdą iš Vilniaus dailės akademijos Telšių filialo turėtų atvykti meistrai, kurie grindinyje graviruos miesto žemėlapį. Jis užims beveik visą aikštę. Kai jie baigs darbą, miestiečiai galės pamatyti ir gatvių pavadinimus, ir žinomiausių istorinių namų vardus, atpažinti, kur ėjo tramvajaus bėgiai", – pasakojo bendrovės "Tilta" projektų vadovas Egidijus Skarbalius.

Kaip greitai seksis daryti šiuos darbus, priklausys nuo oro.

Dekoratyviniai krūmai ir medžiai turėtų būti pasodinti spalio pabaigoje ar lapkričio pradžioje.

Nuo nedidelio lietaus meistrus saugos laikinos palapinės. Bet jeigu pliaups lietus ir siautės stiprūs vėjai, skulptoriams teks padaryti pertrauką. Planuojama, kad jie darbuosis ne trumpiau kaip pusantro mėnesio.

Kai baigsis šie darbai, aikštėje bus sumontuoti šviestuvai.

Pasak E. Skarbaliaus, liko tik smulkūs neišspręsti klausimai, bet visa tai nesunkiai įveikiama.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kol kas nežinia, kada meistrai pagamins miesto maketą, "Tilta" įsipareigojusi įrengti postamentą, ant kurio jis bus sumontuotas. Postamentas turėtų atsirasti šalia dviejų senųjų liepų ir slėptuvės.

Dekoratyviniai krūmai ir medžiai turėtų būti pasodinti spalio pabaigoje ar lapkričio pradžioje.

Bendrovės atstovai vis sulaukia savivaldybės valdininkų klausimų, ar pavyks darbus baigti laiku, kaip buvo suplanuota. Tokie klausimai – natūralūs, nes susiję su skiriamais pinigais.

Atviraudamas E. Skarbalius pripažįsta, kad šiek tiek vėluojama, nes pirmoji medžiagų siunta turėjo atkeliauti iš labiausiai koronavirusu užkrėsto Kinijos regiono. Darbai ten buvo visiškai sustoję, todėl teko ieškoti kitų tiekėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kur

Rado grožį cemente. Ir savo išsvajotą tramvajų įamžins. Kodėl nedaro, žalių zonų, kaip pvz. Vilniuje Sereikiškių parkas, gražu ir malonu po tokias erdves pasivaikščioti.

Klaipėda

Stalingradas čia,keliai sudraskyti kaip reikiant,21 amžiui kanalizacijos dangčiu nemoka lygiai su keliu sumontuoti.

>

Kaip suprantu "graviura",tai kaip isplauti-uzkelti kaina?Juk "menas","neikainuojamas menas" ,matyt,kelios "kurybines arteles" triuse "koeficijentui su saknim islupti",a ne ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS