„Friedricho bare“ – portugališkas siurprizas | kl.lt

„FRIEDRICHO BARE“ – PORTUGALIŠKAS SIURPRIZAS

„Friedricho bare“ Herkaus Manto g.5 klaipėdiečiai turėjo unikalią progą dalyvauti vynų degustacijoje, kur ragavo ne tik sausuosius portugališkus vynus ir šios šalies virtuvės šedevrus, bet ir bendravo su vyndariu iš Portugalijos.

„Friedricho bare“ Herkaus Manto g.5 klaipėdiečiai turėjo unikalią progą dalyvauti vynų degustacijoje, kur ragavo ne tik sausuosius portugališkus vynus ir šios šalies virtuvės šedevrus, bet ir bendravo su vyndariu iš Portugalijos.

Portugalijos dvelksmas

„Friedricho bare“ surengtas vakarėlis, skirtas labiausiai į Vakarus nutolusiai Europos žemyno šaliai – Portugalijai. Skambant portugališkoms melodijoms, vakaro svečiai ragavo išskirtinius portugališkus vynus ir baro virtuvės šefo Simo Kažiniausko specialiai prie jų priderintus patiekalus.

„Kiekvieną kartą pabandome maistą derinti su vynu ar su muzika. Šį sykį pas mus – svečias iš Portugalijos vyndarys Samas Davisas, kuris ir pristatys jo ūkyje gaminamus vynus. Jo ūkis yra nedidelis, jie pagamina sąlygiškai nedaug vyno, tačiau jis yra išskirtinis“, – pasakojo „Friedricho baro“ rinkodaros vadovė Giedrė Maželytė.

Kovo mėnesį „Friedricho bare“ startavęs naujo formato renginys „Welcome to...“, atskleidęs Amerikos kultūrinеs, muzikines ir gastronomines tradicijas, sulaukė geriausių lankytojų atsiliepimų. Balandį bare surengtas antrasis tokio pobūdžio renginys, kviečiantis pajusti saulėtos Portugalijos dvasią.

Beje, kiekvieną ketvirtadienį „Friedricho bare“ svečiai turi galimybę skanauti skirtingų pasaulio virtuvių patiekalus.

Vyno ir maisto dermė

Populiariausias portugališkos virtuvės patiekalas – sardinės. Skaniausia Atlanto vandenyno žuvis, patiekiama Portugalijoje – tai „robalo“ (vilkešeriai).

Mėsos patiekalų kategorijoje pirmuoju smuiku „groja“ iš jautienos ir kiaulienos gaminami kotletai ir šniceliai, kepti viščiukai ir paršiukai. Prie mėsos patiekalų įprasta patiekti virtas daržoves: morkas, žiedinius kopūstus ir šparagines pupeles.

Į portugališką vakarėlį „Friedricho baro“ kvietimu atvyko ir vyndarys Samas Davesas, atstovausiantis „Herdade dos Grouse“ vynų ūkį. Degustacijos metu pristatyti net penki, 2008-2013 metų derliaus vynai. Vakaro svečiai patyrė netikėtus atradimus ir puokštę malonių akimirkų.

Portugalija turtinga vynais – čia gaminami ne tik baltieji, raudonieji ir rožiniai, bet ir žalieji vynai. Visi jie, išskyrus maderą ir portveiną, yra sausieji, itin minkšto skonio.

Mėgėjams ir gurmanams

Po degustacijos portugališkas dainas dainavo atlikėja Simona, kuri suteikė šiam vakarėliui muzikinės autentikos.

„Pastebėjome, kad klaipėdiečiai domisi tokiais degustacijų vakarais. Jau antrus metus turime šį projektą, svarbu tai, kad nereikia vykti į vieną ar kitą šalį. Tos šalies vynai ir patiekalai patys atkeliauja į Klaipėdą. Pas mus dirbantis virtuvės šefas apkeliavęs daug pasaulio šalių, daugelyje virtuvių dirbęs ir puikiai išmano tautinių patiekalų specifiką“, – pabrėžė G.Maželytė.

Į renginius ateina ir šiaip smalsaujantys klientai, ir gurmanai. Neretai po vakarėlio baro darbuotojų klausiama, kokios šalies virtuvės ir vynų pristatymas bus rengiamas artimiausiu metu.

Na o tie, kurie nenori pražiopsoti, į kokią šalį „Friedricho baras“ pakvies kitą mėnesį, turėtų sekti „Friedricho pasažo“ naujienas www.pasazas.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS