G. Nausėda susitiko su Klaipėdos regiono merais: aptarė tris klausimus | kl.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKO SU KLAIPĖDOS REGIONO MERAIS: APTARĖ TRIS KLAUSIMUS

Vakar uostamiestyje Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Klaipėdos regiono merais ir aptarė tris klausimus, iš kurių vienas sulaukė itin daug dėmesio.

Pasak uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, tai buvo tradicinis susitikimas, jo metu visi septyni merai išsakė savo nuomonę.

"Buvo produktyvus susitikimas, kuriame visi septyni merai turėjo galimybę išsakyti savo pastebėjimus, siūlymus. Iš esmės buvo trys temos – infliacijos poveikis savivaldai, žmonėms, verslui, viešųjų paslaugų tiekimui, investiciniams projektams, antroji tema – savivaldybės skolinimosi galimybės ir gyventojų nekilnojamojo turto mokestis, kuris šiuo metu Seime dar yra svarstomas, ir trečias klausimas buvo švietimo srities, apie pasirengimą įgyvendinti visuotinį ikimokyklinį ugdymą ir įtraukųjį ugdymą", – teigė V.Grubliauskas.

Buvo produktyvus susitikimas, kuriame visi septyni merai turėjo galimybę išsakyti savo pastebėjimus, siūlymus.

Svarbiausia nurodyta problema, kuri kilo jau ne vienoje šalies mokykloje, – pedagogų stygius. Todėl V.Grubliausko ir kitų nuomone, būtų naudinga į Klaipėdos universitetą grąžinti pedagogų rengimo galimybę.

"Ir aš pats tą taip pat akcentavau, jog kalbant apie pedagogų trūkumą dabar ir neišvengiamai ateityje, turėtume kuo skubiau sugrįžti prie diskusijos atkurti Klaipėdos universitete pedagogų rengimą. Prezidentūra įdėmiai išklausė šitą siūlymą ir jį įvertins. Manau, galima tikėtis, kad turėsime palaikymą", – vylėsi meras.

Jo nuomone, sprendimai neberengti pedagogų  studijų buvo nepamatuoti, Ypač galvojant apie perspektyvą.

"Jeigu prie šito klausimo bus sugrįžta, o aš labai to tikiuosi, turiu viltį, kad dėl to bus ne tik diskusija, bet ir rezultatas. Klaipėda tvirtai išsakys savo poziciją dėl pedagogų rengimo grąžinimo į Klaipėdos universitetą. Tai, sakyčiau, viena konkreti tema ir man malonu, kad tiek Klaipėdos universiteto bendruomenės, tiek Klaipėdos miesto ir regiono lūkestis iš tikrųjų buvo išgirstas ir tikiuosi, kad įgaus pagreitį, bent ženklai tokie buvo matyti", – sakė V.Grubliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

onute

Visi aferiugos nausėdos chebra

kiek ...kokiom kupiurom....

ir kada.......

O pagrindinis klausimas?

Kai tavo vaikai išsigimę ir idiotai, nors tu ir meras ar prezidentas, ar tai reiškia, kad tuos idiotus turi išlaikyti mokesčių mokėtojai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS