Gargžduose – laukti pokyčiai: prasidės įvažos remontas | kl.lt

GARGŽDUOSE – LAUKTI POKYČIAI: PRASIDĖS ĮVAŽOS REMONTAS

Gargžduose netrukus pasirodys kelininkų automobiliai – prasidės Tilto gatvės, centrinės įvažos į miestą, remonto darbai.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos skelbtą konkursą valstybinės reikšmės krašto kelio remontui laimėjo įmonė "Kavesta".

Trijų šimtų metrų kelio ruožo kapitalinio remonto rangos sutartis pasirašyta rugsėjo 3 d. Darbai turi būti atlikti per aštuonis mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo.

Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Audronė Balnionienė tikino, kad šių darbų pradžios miestas labai laukė.

Šiame kelio ruože, į miestą vedančiame nuo automagistralės, per Minijos upę, asfalto danga jau buvo apgailėtinos būklės.

Viskas turėtų pasikeisti neatpažįstamai.

Pernai rangovai šioje vietoje buvo uždarę eismą dėl lietaus nuotekų sistemos įrengimo darbų.

Čia buvo nuvesta didelė dalis miesto lietaus nuotekų, paklojus naują lietaus nuotekų surinkimo trasą, pastatytas dar vienas lietaus nuotekų valymo įrenginys, tad ir į Minijos upę pateks mažiau nevalyto vandens.

Užbaigus šiuos darbus teko šiek tiek luktelėti, buvo baigiami Tilto gatvės apšvietimo ir šaligatvių įrengimo projektavimo darbai.

Audronė Balnionienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Rugsėjį jau turėtų prasidėti ir patys remonto darbai. Šį projektą finansuos Lietuvos automobilių kelių direkcija, rajono savivaldybė prisidės tik 20 proc.

Dar vienu konkursu, kuris įvyko rugsėjo 6 d., atrinktas rangovas dviračių tako įrengimui.

"Viskas turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Bus ne tik naujas asfaltas, bet ir šaligatviai, dviračių takas. Gatvė ir tiltas per Miniją bus apšviestas naujais žibintais. Atsiras mažosios architektūros elementų, bus pastatyti suoliukai poilsiui, šiukšliadėžės", – pasakojo A.Balnionienė.

Šaligatviai bus pritaikyti žmonėms su negalia.

"Tai pagrindinė įvaža į miesto centrą. Viską sutvarkius, atsiras puikus susisiekimas su gausiai lankomu Kalniškės piliakalniu", – džiaugėsi A.Balnionienė.

GALERIJA

  • Gargžduose – laukti pokyčiai: prasidės įvažos remontas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pavasarį nebuvo laiko pradeti darbų , tai geriau vėlų rudenį , kas per kompanija sėdi toj savivaldybėj ?

S.S.S.

300 metrų, o darbus atlikinės 8 mėnesius. Taip ir vyksta amžinos statybos. kas nustato tokius kvailus darbų atlikimų terminus? Tuos darbus normali įmonė padaro per du mėnesius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS