Gegužės 9-ąją uostamiestyje incidentų nebus? | kl.lt

GEGUŽĖS 9-ĄJĄ UOSTAMIESTYJE INCIDENTŲ NEBUS?

Norėdami, kad Klaipėda ir toliau gyventų taikoje, o gegužės 9-ąją neatsirastų preteksto kalbėti apie chuliganišką elgesį prie paminklo tarybiniams kariams, uostamiesčio policininkai ketina imtis priemonių, kad ši diena būtų taiki.

Nenorėtų incidentų

Klaipėdos apskrities policijos komisariato vadovai parengė priemonių planą, kuriuo vadovaudamiesi stengsis užtikrinti, kad pirmadienį Klaipėdoje, šalia S.Daukanto gatvės esančiame karių kapų memorialo neįvyktų išpuolių, chuliganiškų veiksmų ar politinių provokacijų.

Daugybę metų šią dieną rusakalbių klaipėdiečių dalis renkasi prie tarybinių karių kapo. Čia palaidota 695 kariai, žuvę ne tik Klaipėdoje, bet ir jos apylinkėse. Formuojant memorialą palaikai čia perkelti iš kelių miesto vietų.

Anksčiau čia Rusijos Federacijos diplomatai rengdavo mitingus. Šių renginių pompastiką sušvelnino pandemija, kai dėl karantino ribojimų masiniai renginiai net lauke buvo draudžiami.

Šiemet leidimo organizuoti renginį šioje vietoje neprašyta. Tačiau tikėtina, kad prie paminklo, kaip ir anksčiau, ateis žmonių su gėlėmis.

Nelipkime sau ant uodegos, nedarykime dramos, kur jos nėra, ir nekaitinkime viešos erdvės.

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis, pavaduojantis sergantį merą, vakar buvo nusiteikęs optimistiškai.

"Bus pirmadienis, po to – antradienis, trečiadienis. Nelipkime sau ant uodegos, nedarykime dramos, kur jos nėra, ir nekaitinkime viešos erdvės. Dabar apie gegužės 9-ąją kalba net tie, kas iki šiol nė nežinojo, kokia tai diena", – teigė A.Cesiulis.

Dirbs nemenkos pajėgos

Policininkai nusiteikę savaitgalį atidžiau stebėti memorialą ir jo prieigas.

Pirmadienį Skulptūrų parke ir jo apylinkėse bus daug pareigūnų, kai kurie jų dirbs neuniformuoti.

"Mūsų tikslas, kad nebūtų vykdomi jokie teisės pažeidimai. Dirbs papildomos pajėgos, pareigūnai stebės, kad visame regione, kur yra tarybinių karių kapai, nekiltų provokacijų ar incidentų. Bet mes šioms vietoms skiriame dėmesio ir kitomis dienomis, patruliuojantys pareigūnai dažnai jose apsilanko, pasižiūri, ar ten nėra kokių nors apgadinimų. Viską stebime ir fiksuojame, jei pastebime kokį nors teisės pažeidimą. Labai prašome laikytis rimties žmones, kurie ateis pagerbti žuvusių karių. Raginame nedemonstruoti mūsų šalies įstatymais uždraustų ženklų ir simbolių. Eiti su gėlėmis prie paminklų nėra draudžiama. Kad ir kokių pažiūrų laikosi mūsų žmonės, prašome susilaikyti nuo drastiškų veiksmų", – ragino Klaipėdos apskrities policijos viršininką pavaduojantis Ramūnas Šideikis.

Arvydas Cesiulis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žino apie atsakomybę

Jis įsitikinęs, kad net rusakalbiai mūsų miesto žmonės puikiai žino, kokie simboliai Lietuvoje yra uždrausti ir turi informacijos, kokia atsakomybė laukia už tokių ženklų ar simbolių naudojimą.

Pasak R.Šideikio, bendruomenės pareigūnai bendrauja su klaipėdiečiais ir kaskart aiškina apie draudžiamus dalykus ir atsakomybę.

"Antrankių segti nesiruošiame, bet pažeidėjų veiksmus fiksuosime ir taikysime atsakomybę. Mes suinteresuoti, kad pirmadienis būtų ramus ir taikus", – patikino R.Šideikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Ernestas, Neringa.

Melas. Sveikinimai pergalės diena. Sveikinimai putino vardadieniu. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos išdavikų-žvalgų, Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje sugėriu dėl laisvės ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

>Kelinta valanda

neuzmirsk fufaike uzsivilkti

tam Atmintis

nei tu žinai ką iš tikrųjų nei tu šnekėk - kaip buvai prie ruso kaušu su makaronais ant ausų taip ir dabar esi lietuviškos falšyvos žiniasklaidos, partiju ir valdžiukų falsifikuojamų įvaizdžių auka.Kai tikrai žinosi kas ten iš tikrųjų dedasi tai tada ir šnekėk.O gal tu priklausai tam tikrai nacijai nuo Jordano slėnio Vakarų kranto? Tada suprantama kodėl tep varai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS