Gimdyti atvykusi moteris išprašyta iš ligoninės: po konflikto su medikais – ašaros | kl.lt

GIMDYTI ATVYKUSI MOTERIS IŠPRAŠYTA IŠ LIGONINĖS: PO KONFLIKTO SU MEDIKAIS – AŠAROS

Jauna pora, netrukus susilauksianti pirmagimio, suskubo į Kretingos ligoninę, manydama, kad moteriai prasidėjo gimdymas. Būsimoji mama buvo išprašyta iš ligoninės ir tikino patyrusi didžiulį stresą ne tik todėl, kad nesulaukė medikų pagalbos. Nėščioji tikino išgirdusi ir šiurkščių žodžių, ir rusiškų keiksmažodžių. Ligoninės vyr. gydytojos pavaduotojas atsiprašė pacientų.

Būsimasis tėtis pasakojo su žmona gyvenantis Gargžduose, o ketvirtadienio vakarą išvažiavo pasivažinėti, kad būtų toliau nuo žmonių.

Apie 20 val. pora buvo Kretingoje, kai moteris pajuto lemtingus pojūčius, pasirodė kraujas ir ji suprato, kad prasidėjo gimdymas.

„Nors iki nustatytos vaikelio gimimo dienos liko pora savaičių, jis gali gimti bet kuriuo metu. Nuskubėjome į Kretingos ligoninę, bet jos durys buvo užrakintos, beldėme gal penkias minutes, kol darbuotoja jas atrakino. Manęs vidun neleido, žmoną įvedė į tarpdurį ir liepė laukti. Ten nebuvo kur atsisėsti, 15 ar 20 minučių ji buvo priversta stovėti, niekas jai nepasiūlė net prisėsti“, – pasakojo jaunas vyras.

Nesulaukėme nei medicininės pagalbos, nei moralinio palaikymo, negavome nė reikiamos informacijos.

Pasak jo, ten pat tarpduryje vėliau su žmona bendravo Akušerijos skyriaus medikės. Jos nesiėmė tikrinti būsimos mamos būklės, iš medicininės kortelės nusprendė, kad gimdymas dar neprasidėjo ir primygtinai reikalavo važiuoti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Jaunas vyras pasakojo tai, ką išgirdo iš sutuoktinės. Tarp jos ir medikių įsiplieskė konfliktas, medikės ėmusios šaukti ant jaunos moters ir ją pravirkdė. Medikėms nepadarė įspūdžio net būsimos mamos pasakymas, kad ji kraujuoja.

„Nesulaukėme nei medicininės pagalbos, nei moralinio palaikymo, negavome nė reikiamos informacijos. Pats stovėjau prie durų ir girdėjau, kad žmona verkia, pradėjau prašyti, kad ji atrakintų. Pamačiau ją apsiverkusią, buvau šokiruotas tokio elgesio. Medikėms, kurios bendravo su mano žmona, yra apie 50 ar 60 metų. Prašiau jas prisistatyti, bet medikės nesiteikė to padaryti. Jos trenkė durimis, paskui grįžo. Sulaukiau rusiško keiksmažodžio, kuris lietuviškai turėtų reikšti: „Eik velniop“, – nemaloniais prisiminimais dalijosi jaunas vyras.

Atgavę dokumentus sutuoktiniai paskubėjo į Klaipėdą, kur universitetinės ligoninės medikai pasitiko būsimą mamą su vežiojama lova, pacientė buvo paguldyta, patikrinti vaiko tonai, paimtas mėginys koronavirusui nustatyti.

Jauna moteris buvo paguldyta į ligoninę tyrimams atlikti bei stebėti jos būklę.

„Medikų bendravimas Klaipėdoje ir Kretingoje skyrėsi kaip balta ir juoda. Situacija buvo rimta, kitaip Klaipėdoje medikai nebūtų taip su žmona elgęsi. Beje, penktadienį man nepavyko pasikalbėti su Kretingos ligoninės administracija“, – tikino jaunas vyras, nepanoręs viešinti savo tapatybės.

Kretingos ligoninės vyriausiosios gydytojos pavaduotojas gydymui Aleksandras Šalavėjus patikino aiškinęsis minėtą situaciją ir sužinojęs, kad su jauna pora bendravo Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėja ir akušerė.

Medikės nėščiosios nepriėmė, nes šios ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje teikiamos antrinio A lygio paslaugos nuo 37 nėštumo savaitės. Pacientė kreipėsi būdama 36 savaites nėščia. Ši ligoninė neturi tinkamos kvalifikacijos medikų dirbti su tokiomis pacientėmis.

Gydytojas patvirtino, kad moteris buvo priversta bendrauti su medikėmis tarpduryje, nes taip šiuo metu saugomasi nuo koronaviruso.

„Manau, žmonės atvažiavo pas mus, o ne į Klaipėdos universitetinę ligoninę todėl, kad bijo infekcijos, todėl ir kilo nesusipratimai. Pacientei reikėjo sudėtingos pagalbos, mūsų lygis nėra toks aukštas, kad galėtume priimti tokius gimdymus, – komentavo gydytojas A.Šalavėjus. – Pasikalbėjau su konflikte dalyvavusiomis medikėmis, jos pripažino, kad iš abiejų pusių bendrauta pakeltu tonu. Suprantu, kad būsimi tėvai ypač nėštumo pabaigoje buvo labai susijaudinę. Aš neteisinu mūsų personalo. Tokių dalykų neturi būti. Reikia rasti priėjimą prie ligonio, būtina rasti žodžius ir jį nuraminti. Man sakė, kad keiksmažodžių nebuvo. Visos ligoninės vardu atsiprašau pacientų ir pripažįstu, kad taip neturėjo būti.“

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

Rma

Patyriau panašią situaciją, teigė, kad jeigu gimdyciau tikrai jausčiausi blogai ir nesišypsočiau,aiskino jog nežinau kaip atrodo kraujas ir ką su tokia manim daryt. Neistverus išvažiavau į Klaipėdą ir t ą pati vakarą pagimdžiau :)

Dainora

P.s. tiesa neima kysio,kaip Klaipedos ligonineje, ne tik akuserijos skyriuje bet visur ten kol neduodi tol nekalba. Atsimenu kretingoje, sakau cia jums uz Jusu atlikta darba sako zinot jums daugiau reikia jus jauni o as turiu tiek kiek man reikia...

Dainora

As pati gimdziau Kretingoje, atvaziavau is Silales, turbut ir net neabejoju, kad gimdyciai i antra ten. Personalas puikus, kvalifikuotas. Aciu jiems uz Ju nuostabu darba. Ir apmaudu kai kartais perdeta situacija juodina kitus zmones. Zmones paprate skustis kitais, bet ne savimi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS