Giruliuose – nauja laisvalaikio erdvė | kl.lt

GIRULIUOSE – NAUJA LAISVALAIKIO ERDVĖ

Giruliuose klaipėdiečiai ir svečiai jau gali naudotis naująja laisvalaikio erdve, kurioje – vaikų žaidimų ir sporto aikštelės, lauko treniruokliai, poilsio zonos. Lankytis joje galima visą parą, laiko ribojimų nėra.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė vylėsi, kad aplinkiniams gyventojams lankytojai netrukdys.

„Taip, gyventojai ir poilsiautojai jau gali naudotis naująja laisvalaikio erdve Giruliuose, Stoties g. Ši vieta yra atokiau nuo gyvenamųjų namų, tikimės, kad sportuojančių ir kitaip laisvalaikį šioje erdvėje leidžiančių poilsiautojų keliamas triukšmas netrikdys aplinkinių. Jokių specialių ribojimų lankymosi valandoms bent kol kas nėra numatyta“, – pažymėjo pašnekovė.

Įrengiant naująją erdvę, Girulių bendruomenės atstovai turėjo keletą pageidavimų.

„Girulių bendruomenės atstovai turėjo keletą pastebėjimų dėl naujos aikštelės. Pavyzdžiui, iš pradžių stebėjosi sprendimu vienoje aikštelėje įkurtais sporto įrenginiais skirtingoms sporto veikloms (krepšiniui, futbolui, tinkliniui), bet tokia buvo bendruomenės valia, išreikšta projekto viešo pristatymo metu. Dar buvo pastebėjimas, kad suoliukus reikėjo iškelti už sporto aikštelės ribų, bet dėl to būtų tekę pašalinti medžius. Buvo pretenzija dėl tvoros – aikštelė yra aptverta 3 m aukščio tvora. Visi sprendiniai buvo suderinti su bendruomene per viešą pristatymą“, – teigė I. Kubilienė.

Klaipėdos savivaldybės pranešime pažymėta, kad kiti siūlymai gali būti įgyvendinti pagal kitą šalia vykdomą projektą (automobilių stovėjimo aikštelės ir pėsčiųjų takų įrengimo).

Naujai įrengtoje erdvėje yra sūpynės, karuselės, batutas, neįgaliems vaikams skirti įrenginiai. Sporto aikštelė pritaikyta žaisti krepšinį, futbolą ir tinklinį.

Sutvarkyti buvusią apleistą teritoriją, įrengti daugiafunkces ir vaikų žaidimų aikšteles kainavo 300 tūkst. eurų. Lėšos – iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS