Globos namų auklėtiniams – butas už 171 tūkst. eurų | kl.lt

GLOBOS NAMŲ AUKLĖTINIAMS – BUTAS UŽ 171 TŪKST. EURŲ

Klaipėdos miesto savivaldybė už įspūdingą sumą pasirengusi pirkti butą vaikų globos namų auklėtiniams. Remiantis nekilnojamojo turto kainomis uostamiestyje, šio būsto kaina prilygsta puikiai įrengtiems apartamentams. Planuojama, kad bute gyvens aštuoni globotiniai.

Bendruomeniniams vaikų globos namams steigti Klaipėdos savivaldybė ketina pirkti dar vieną butą. Šįkart – S.Dariaus ir S.Girėno g. 17. Planuojamo įsigyti senos statybos būsto bendras plotas siekia 120 kv. m. O kaina – 171 tūkst. eurų.

Jei pirkimui šią savaitę vyksiančiame tarybos posėdyje pritars miesto politikai, būste artimiausiu metu turėtų apsigyventi aštuoni vaikų globos namų "Rytas" auklėtiniai.

Kol kas šio brangaus buto pirkimas svarstomas Klaipėdos miesto tarybos komitetuose.

Daugelį jau dabar stebina itin didelė buto kaina, nes toje pačioje gatvėje naujos statybos name 90 kv. m ploto butas kainuoja 120 tūkst. eurų, o pietinėje Klaipėdos dalyje už minėtą sumą galima nupirkti tris dviejų kambarių butus arba pastatyti namą.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis sakė, kad gavo būtent tokį pasiūlymą. O kaina, palyginti su nepriklausomu turto vertinimu, atitinka teisės aktus, todėl esą ir nuspręsta pirkti.

Jei tarybos nariams kils klausimų dėl sumos ir jie pasakys, kad nepirktume šito buto, tai ir nepirksime.

"Buvo atliktas to buto nepriklausomas vertinimas. Jis įkainotas apie 160 tūkst. eurų. Gavome šitą vienintelį pasiūlymą, visus reikalavimus jis atitiko. Mes perkame pagal Socialinės paramos skyriaus pateiktą paraišką, kokio buto jiems reikia. Ten turi būti apgyvendinti aštuoni vaikai, kiekvienam vaikui numatytas ploto normatyvas. Dar turi būti bendra svetainė. Jei tarybos nariams kils klausimų dėl sumos ir jie pasakys, kad nepirktume šito buto, tai ir nepirksime. Dabar mes neturime pagrindo, kodėl turėtume atmesti minėtą pasiūlymą", – aiškino E.Simokaitis.

Anot skyriaus vedėjo, tokių butų pasiūla Klaipėdoje yra labai ribota. Esą kartą bandyta ir namą globotiniams nupirkti, tada kaina viršijo 200 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Jonas

Normaliuose, nekorupciniuose prekybiniuose sandoriuose vyksta derybos dėl pardavimo kainos.Ir parduoti tą butą ,atrodo , didelė laimė. Čia derybos ,panašu ,vyksta kitokio pobūdžio. O ir pirkėjai ,ko gera per gyvenimą euro neuždirbę- parazitavę už mokesčių mokėtojų pinigus.

Nina Puteikienė

Pateikiau pasiūlymą stabdyti šio buto įsigijimą. Stebėkite, kaip ketvirtadienį dėl šio pasiūlymo balsuos tarybos nariai.

P.S.

Normaliam klientui ir už pusę šitos kainos neparduosi :). Geležinkelis, gatvė, triukšmas, dulkės. O čia ir otkatą gaus, ir butą parduos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS