Greičio matuoklis ant Pilies tilto klaipėdiečiams jau apkarto | kl.lt

GREIČIO MATUOKLIS ANT PILIES TILTO KLAIPĖDIEČIAMS JAU APKARTO

Vos tris mėnesius veikęs greičio matuoklis ant Pilies tilto, pasirodo, jau apkarto miestiečiams. Sumažinus leistiną greitį iki 30 km/val., žmonės ėmė skųstis tokiu drastišku eismo ribojimu.

Eismo saugumo komisijos posėdyje Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys pasiūlė leistiną greitį padidinti iki mieste įprasto – 50 km/val.

„Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėmis galima važiuoti iki 50 km/val. greičiu, o ties Pilies tiltu – iki 30 km/val. Taip buvo nuspręsta dėl to, kad čia buvo leistas krovininio transporto eismas, o jis šiuo metu nevyksta. Norėčiau komisijai pasiūlyti nustatyti 50 km/val. greitį arba bent jau padidinti iki 40 km/val.“, – sakė A.Barbšys.

Diskusijų kilo, nes pats tiltas yra iškilus ir matomumas vairuotojams ribojamas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus siūlė pasilikti prie 40 km/val. greičio.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika pažymėjo, kad šioje vietoje būta skaudžių nelaimių.

„Mes matome tą neatitikimą – visame ruože leidžiamas 50 km/val. greitis, o ties tiltu reikia stabdyti. Logikos gal tikrai trūksta. Sprendimas buvo priimtas dėl gyventojų skundų, kurie tikino, kad triukšmą kelia dideliu greičiu važiuojantys automobiliai. Buvo minėta ir tai, kad sunkiasvoris transportas gadina tiltą. Tačiau šioje vietoje fiksuojama greičio viršijimų, važiuota net 80 km/val. greičiu. O į teatro pastatą buvo atsitrenkęs automobilis, eismo įvykyje žuvo žmogus. Tą kartą lėkta 120 km/val. greičiu“, – priminė M.Džermeika.

Policijos atstovas siūlė pasilikti prie 40 km/val.

Eismo saugumo komisija pritarė siūlymui padidinti leidžiamą greitį Pilies tiltu iki 40 km/val.

Artimiausiu metu matuoklis bus sureguliuotas, žadama pakeisti kelio ženklus.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Senis

Galit padaryti ir 20, kas lėkė, tas lėks.

To RK

Logikos, nulis... Tai padaryti gali ir 10km/h.....juk galima irgi pristabdyti... Takie kaip tu ir priiminėja tuos ribojimus.. Mulkiai

Anonimas

Šiuos sprendimus priimantys visokie neniškiai, samuilovai, poimanskiai, mockai, džermeikos save diskredituoja miestiečių akyse. Gaila, kad nesuvokia savo visuomeninių funkcijų arba kai kurie jų siekia merkantilinių tikslų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS